Bana göre somon balığına
ıspanak da yakışan bir lezzettir, yanına kestane de olursa çok güzel olur.
Ispanak her şeye
yakışıyor gerçi, sadece salata olarak bile çok lezzetli. Kestane zaten
anlatmaya gerek yok, başlı başına bir lezzet...
MALZEMELER
Kişi sayısı kadar
somon500 g kabukları çıkarılmış kestane
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
200 ml krema
Tuz, karabiber, köri, zencefil
Ve
500 g ıspanak
Önce ıspanakları
yıkayıp doğrayın ve çok çok az suda yumuşayıncaya kadar çok az haşlayın ve
suyunu süzün.
Beşamel sos için
yağı ve unu kavurup sütünü ilave edin ve çırparak topaklanmasını önleyin, çok iyi
karıştırmanız gerekiyor. Yoğunlaşınca ocaktan alın, kremasını ilave edin ve
karıştırmaya devam edin. Sonra ıspanağı ve baharatları ilave edin. Baharatları
zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Sonra elde ettiğiniz ıspanaklı beşamel sosu
servis tabağına alın.
Somonları ve
kestaneleri bir tavaya alın, ağzını
kapatın ve kısık ateşte yavaş yavaş hiç yağ koymadan pişirin. Pişirme miktarını
siz ayarlayabilirsiniz, kızarmasını istiyorsanız daha fazla, daha pembe pembe
olmasını istiyorsanız da daha az pişirebilirsiniz.
Somonları
istediğiniz gibi pişirdikten sonra kestanelerle birlikte ıspanaklı beşamel sosun üstüne yerleştirin...
Yanına başka ilave yemek olmadan da yenebilen ve çok doyurucu bir lezzet...
AFİYET OLSUN
Çok değişik bir yemek olmuş, nefis görünüyor. Ispanaklı beşamel sos fikri de güzelmiş. Başka yemeklerde de kullanılabilir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsunum çok hoş:)ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık ,çok değişik şık bir tarif olmuş,afiyet olsun..
YanıtlaSilSomon sevmem ama bu yemeğin görüntüsü o kadar güzel ki.. Ellerine sağlık, çok değişik ve nefis görünüyor..
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBalık sağlıklı ama bu tarif hemde ıspanakla daha sağlıklı olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilSomon en sevdiğim balıklardan biridir. Beşamel sos ile denemedim hiç ama kulağa güzel geliyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Bol bol omega3 almışsınız belliki:)
Sevgiler...
Eline sağlık somon balığını çok severim bu tarifi mutlaka denemeli:)sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık neifs görünüyor
YanıtlaSilAhhh çok severim hele brde böyle soslu ve ıspanaklısına biterdim herhalde:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Canımmmm nefis bir görüntü ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,sevgiler...
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil