Ana içeriğe atla

ISPANAKLI BEŞAMEL SOSDA SOMON



Bana göre somon balığına ıspanak da yakışan bir lezzettir, yanına kestane de olursa çok güzel olur.
Ispanak her şeye yakışıyor gerçi, sadece salata olarak bile çok lezzetli. Kestane zaten anlatmaya gerek yok, başlı başına bir lezzet...

MALZEMELER
Kişi sayısı kadar somon
500 g kabukları çıkarılmış kestane
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
200 ml krema
Tuz, karabiber, köri, zencefil
Ve
500 g ıspanak
Önce ıspanakları yıkayıp doğrayın ve çok çok az suda yumuşayıncaya kadar çok az haşlayın ve suyunu süzün.
Beşamel sos için yağı ve unu kavurup sütünü ilave edin ve çırparak topaklanmasını önleyin, çok iyi karıştırmanız gerekiyor. Yoğunlaşınca ocaktan alın, kremasını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Sonra ıspanağı ve baharatları ilave edin. Baharatları zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Sonra elde ettiğiniz ıspanaklı beşamel sosu servis tabağına alın.

Somonları ve kestaneleri  bir tavaya alın, ağzını kapatın ve kısık ateşte yavaş yavaş hiç yağ koymadan pişirin. Pişirme miktarını siz ayarlayabilirsiniz, kızarmasını istiyorsanız daha fazla, daha pembe pembe olmasını istiyorsanız da daha az pişirebilirsiniz.
Somonları istediğiniz gibi pişirdikten sonra kestanelerle birlikte ıspanaklı beşamel  sosun üstüne yerleştirin... 
Yanına başka ilave yemek olmadan da yenebilen ve çok doyurucu bir lezzet...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Çok değişik bir yemek olmuş, nefis görünüyor. Ispanaklı beşamel sos fikri de güzelmiş. Başka yemeklerde de kullanılabilir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sunum çok hoş:)ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ,çok değişik şık bir tarif olmuş,afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. Somon sevmem ama bu yemeğin görüntüsü o kadar güzel ki.. Ellerine sağlık, çok değişik ve nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Balık sağlıklı ama bu tarif hemde ıspanakla daha sağlıklı olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Somon en sevdiğim balıklardan biridir. Beşamel sos ile denemedim hiç ama kulağa güzel geliyor...
    Ellerine sağlık canım.
    Bol bol omega3 almışsınız belliki:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık somon balığını çok severim bu tarifi mutlaka denemeli:)sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık neifs görünüyor

    YanıtlaSil
  10. Ahhh çok severim hele brde böyle soslu ve ıspanaklısına biterdim herhalde:)
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Canımmmm nefis bir görüntü ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa