Bazı lezzetler
hem damakta bıraktığı tat hem de güzel kokusuyla keyiflendirir bizi. Damla
sakızı da böyle bir lezzet. Önce kokusu hissedilir sonra tadı, seviyoruz biz.
Sadece sakız olarak değil, tatlıların içine bir miktar karıştırılınca da hoş
bir lezzet çıkıyor ortaya. Sevmeyene bir şey diyemem ama sevenler mutlaka
denemeli...
Herkesin bildiği
kadayıflı tatlıda kullandım damla sakızı reçelini, damla sakızlı sakız da
kullanabilirsiniz. Tabii en güzeli damla sakızı kullanmak. Ama her zaman bulmak
mümkün olmayabiliyor.
MALZEMELER
300 g kadayıf
2-3 yemek kaşığı
tereyağ
½ yemek kaşığı
şeker
Badem, fındık
Önce
kadayıflı
kısımı yapmanızı tavsiye ederim, biraz oyalayıcı, başında durmak
gerekiyor.
Önce kadayıfları ufak ufak parçalara ayırın. Sonra tereyağını ve
kadayıfları bir tavada pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun,
ama karıştırmayı bırakmayın, ocağın ateşi de çok fazla olmasın, yoksa
çok
kolay yanıyor... Biraz uzun sürüyor ama olsun güzel bir lezzet için
değer. Hafif
pembeleşen kadayıfları ocaktan alın ve içine şekerini ilave edin ve
ayrıca ayrı
bir yerde kavurduğunuz iri dövülmüş badem ve fındık karışımını da
ekleyin ve
karıştırıp soğumaya bırakın.
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz
şeker
2 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı damla sakızı reçeli
1 paket krem şanti ( ya da 125 ml krema )
Bütün malzemeleri
çırparak karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın, ayrı bir yerde
hazırladığınız krem şantiyi ya da kremayı ilave edip 2-3 dk çırpın ve vanilyayı
ilave edin.
Servisi değişik
şekillerde yapabilirsiniz, isterseniz kare borcama önce muhallebi, sonra
kadayıflı karışım ve sonra muhallebi dökerek hazırlayabilirsiniz ya da tek
kişilik sunumlar yapabilirsiniz, ister kaselere ister bardaklara, ben bardakta
ikram etmeyi daha çok seviyorum. Bardakların altına biraz muhallebi, araya
kadayıf ve üstüne biraz daha muhallebi. Kadayıflı muhallebileriniz artık buzdolabına
girmeye hazır. İkram edene kadar dolapta bekleyebilirler. İkram edeceğiniz
zaman kalan kadayıf ile üzerini süsleyebilirsiniz, daha önceden muhallebinin
üstünü kadayıflarla süslerseniz eğer kadayıflar yumuşuyor ama ikram etmeden
hemen önce ilave ederseniz kıtır kıtır oluyor...
AFİYET OLSUN
Çok sevdiğim bir tatlı mis gibi kokusu buraya geldi,sunumuda mükemmel olmuş.Ellerinize sağlık canım.İyi hafta sonları diliyorum.
YanıtlaSilMutlu ve sağlıklı günler diliyorum, çok teşekkürler...
SilEline saglik nefis Banada kaldimi .
YanıtlaSilElbette, buyurun lütfen :))
SilÇok teşekkürler...
nefis bir tatlı olmuş canım.sunumuda çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, güzel günler diliyorum...
SilNefis görünüyor eline sağlık canım:) sevgiler
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler...
SilElinize saglik olsun. Cok guzel olmus. sunumu da harika.
YanıtlaSilDamla sakızlı muhallebi yapardı annem bize küçükken. Çok severdim.
YanıtlaSilSenin kadayıflı tatlılarda çok güzel görünüyor. Eminim tadı da muhteşemdir.
Ellerine sağlık canım.
Yiyenlere afiyet, şifa olsun...
Sevgiler...
Bazı lezzetler ve kokular nasılda anılarına götürüyor insanı...
SilÇok teşekkür ederim, güzel günler diliyorum...
Muhteşem ötesi gözüküyorrr olsa da yesek:))
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler...
SilMuhteşem ötesi gözüküyorrr olsa da yesek:))
YanıtlaSilBen hiç denemedim bloglarda görüyorum süper olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz, çok hoş bir tatlı, yaz için ideal bir sütlü tatlı, tavsiye ederim...
SilÇok teşekkürler...
fotoğraflar nefis nefis nefis, çok şıklar...
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim...
Silpeçeteni de tatlını da çok beğendim
YanıtlaSilbir kup alabilirmiyim ,çok güzel görünüyorlar:))
YanıtlaSilellerine sağlık