Ana içeriğe atla

DAMLA SAKIZLI KADAYIFLI TATLI



Bazı lezzetler hem damakta bıraktığı tat hem de güzel kokusuyla keyiflendirir bizi. Damla sakızı da böyle bir lezzet. Önce kokusu hissedilir sonra tadı, seviyoruz biz. Sadece sakız olarak değil, tatlıların içine bir miktar karıştırılınca da hoş bir lezzet çıkıyor ortaya. Sevmeyene bir şey diyemem ama sevenler mutlaka denemeli...
Herkesin bildiği kadayıflı tatlıda kullandım damla sakızı reçelini, damla sakızlı sakız da kullanabilirsiniz. Tabii en güzeli damla sakızı kullanmak. Ama her zaman bulmak mümkün olmayabiliyor.
MALZEMELER

300 g kadayıf

2-3 yemek kaşığı tereyağ

½ yemek kaşığı şeker

Badem, fındık

Önce kadayıflı kısımı yapmanızı tavsiye ederim, biraz oyalayıcı, başında durmak gerekiyor. Önce kadayıfları ufak ufak parçalara ayırın. Sonra tereyağını ve kadayıfları bir tavada pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, ama karıştırmayı bırakmayın, ocağın ateşi de çok fazla olmasın, yoksa çok kolay yanıyor... Biraz uzun sürüyor ama olsun güzel bir lezzet için değer. Hafif pembeleşen kadayıfları ocaktan alın ve içine şekerini ilave edin ve ayrıca ayrı bir yerde kavurduğunuz iri dövülmüş badem ve fındık karışımını da ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.

Muhallebisi için;

1 lt süt

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

2 paket vanilya

1 çay kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı damla sakızı reçeli

1 paket krem  şanti ( ya da 125 ml krema )

Bütün malzemeleri çırparak karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın, ayrı bir yerde hazırladığınız krem şantiyi ya da kremayı ilave edip 2-3 dk çırpın ve vanilyayı ilave edin.

Servisi değişik şekillerde yapabilirsiniz, isterseniz kare borcama önce muhallebi, sonra kadayıflı karışım ve sonra muhallebi dökerek hazırlayabilirsiniz ya da tek kişilik sunumlar yapabilirsiniz, ister kaselere ister bardaklara, ben bardakta ikram etmeyi daha çok seviyorum. Bardakların altına biraz muhallebi, araya kadayıf ve üstüne biraz daha muhallebi. Kadayıflı muhallebileriniz artık buzdolabına girmeye hazır. İkram edene kadar dolapta bekleyebilirler. İkram edeceğiniz zaman kalan kadayıf ile üzerini süsleyebilirsiniz, daha önceden muhallebinin üstünü kadayıflarla süslerseniz eğer kadayıflar yumuşuyor ama ikram etmeden hemen önce ilave ederseniz kıtır kıtır oluyor...


AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Çok sevdiğim bir tatlı mis gibi kokusu buraya geldi,sunumuda mükemmel olmuş.Ellerinize sağlık canım.İyi hafta sonları diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu ve sağlıklı günler diliyorum, çok teşekkürler...

      Sil
  2. nefis bir tatlı olmuş canım.sunumuda çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor eline sağlık canım:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Elinize saglik olsun. Cok guzel olmus. sunumu da harika.

    YanıtlaSil
  5. Damla sakızlı muhallebi yapardı annem bize küçükken. Çok severdim.
    Senin kadayıflı tatlılarda çok güzel görünüyor. Eminim tadı da muhteşemdir.
    Ellerine sağlık canım.
    Yiyenlere afiyet, şifa olsun...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı lezzetler ve kokular nasılda anılarına götürüyor insanı...
      Çok teşekkür ederim, güzel günler diliyorum...

      Sil
  6. Muhteşem ötesi gözüküyorrr olsa da yesek:))

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem ötesi gözüküyorrr olsa da yesek:))

    YanıtlaSil
  8. Ben hiç denemedim bloglarda görüyorum süper olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz, çok hoş bir tatlı, yaz için ideal bir sütlü tatlı, tavsiye ederim...
      Çok teşekkürler...

      Sil
  9. fotoğraflar nefis nefis nefis, çok şıklar...

    YanıtlaSil
  10. peçeteni de tatlını da çok beğendim

    YanıtlaSil
  11. bir kup alabilirmiyim ,çok güzel görünüyorlar:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa