20 Mart 2013

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ






Sütlü bir tatlı, aslında tavuğun beyaz eti olan göğüs kısmı da içinde bulunur ki nefis bir lezzettir...ama ev şartlarında içine tavuk göğsü ilave edilmeden de yapılabilen bir tatlı. Aslı gibi yapılabilir mi...elbette yapılabilir ama sanırım bu hali ile de beğenildiği için ve daha pratik olduğu için tercih ediliyor. Çeşitli meyvelerle de süslenince gerçekten güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Bir gün önceden yapılıp da buzdolabında bekleyince tam kıvamında oluyor.


Malzemeleri ve yapımı çok basit bir tatlı. Aslında bildiğimiz muhallebi...


MALZEMELER


1 yemek kaşığı tereyağ


8 yemek kaşığı un


8 yemek kaşığı şeker


4 su bardağı süt


125 ml krema ( isteğe bağlı )


2 paket vanilya


Ve bir çırpma teli, çok önemli...sürekli çırparak yapılması gerekiyor...



Tencereye yağı ve unu koyup unun rengi değişmeden hafifce kavuruyoruz. Devamlı çırpma teli ile karıştırarak. Sonra sütü ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir karışım olacak şekilde çırpmaya devam ediyoruz. Şekerini ilave ediyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Bu arada dibini de tutmaması lazım. Bunun için de ara vermeden karıştırmaya devam ediyoruz. Bu tatlıyı yaparken en çok dikkat etmemiz gereken nokta sürekli çırpmak ve başından ayrılmamak. Kaynadıktan sonra ocağı söndürüyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kremasını ilave ediyoruz, ara ara çırparak ılımasını bekliyoruz ve vanilyasını da ilave ettikten sonra servis kaplarına boşaltıyoruz. Eğer bütün bu dikkate rağmen yine de pütürlü bir karışım oluştuysa hiç endişelenmeyin hemen süzgeçten geçirin.




Ben servis kabı olarak bardak kullanmayı tercih ediyorum, ikram etmesi daha kolay oluyor. Aslında bildiğimiz kare borcamlara dökülüp soğuyunca kareler halinde kesilip öyle de servis edilebilir. Ama keserken ve servis tabaklarına koyarken şeklinde bozulmalar olabiliyor ve tabaklara koymak için de mutfakta zaman harcamış oluyorsunuz misafirleriniz içeride sizi beklerken, bardakta servis yaparsanız sadece dolaptan ikram etmek kalıyor geriye...




AFİYET OLSUN





18 yorum:

  1. benim çok sevdiğim bir tatlıdır canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çook severimm ellerine sağlık canımm :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim
    cok hos olmustur eminim :-)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım...
    çok da güzel süslemişsin...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hafif bir tatlı ne güzel de olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Aslında ben tavuk etiyle olanını hiç yiyemiyorum, tuhaf geliyor fikir olarak. Ama bu şekilde yapıldığında çok seviyorum.
    Hiç de yalancı değil...:)
    Ellerine sağlık.
    Hayatın hep böyle tatlı tatlı geçsin...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. kremalı ilk sende duydum :) afiyet olsun eminim çok güzeldir !

    YanıtlaSil
  8. Görüntü harika ellerine sağlık ,nasılda güzel olur.Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık,tam bahara göre hafif bir tatlı olmuş..süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. sunum enfes görünüyor. Bloğumda nevresim takımı hediyeli çekilişim var. Katılırsan çok mutlu olurum.

    http://www.bakbuharika.com/2013/03/evideacomdan-1-kisiye-cift-kisilik.html

    YanıtlaSil
  11. o meyveler ve ceviz nasıl güzel tat katmıştır... Görüntü muhteşem :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Görüntü çok çekici, meyvelerle süsleme fikri de harika.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık kremalı tatlılara bayılırım ilk fırsatta tavuk göğsünüde böyle deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Bu tarifi hiç kremalı denememiştim.Eminim güzel bir tat verir.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Eline sağlık harika olmuş:) sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Öğlen yemeğimin üzerine pek yakışırdı bu nefiss tatlı..
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  17. Krema daha hoş bir kıvam vermiş olmalı, yakışmıştır bu tatlıya.
    Meyve ve cevizlerle süslemek de güzel fikirmiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. çok severim bende
    ellerine sağlık çok güzel görnüüyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...