Yemyeşil bir
pasta bu...
İlk görenler
fıstıklı bir pasta niyetine devam ediyorlar yemeye eğer ıspanaklı olduğunu
söylemezseniz. Söyleyince de gerçekten şaşkınlık yaratıyor. İlk yaptığımda ben
de şaşırmıştım, ıspanak var ama tadı yok...
Hem de çok hafif
bir pasta, yağ yok içinde...
MALZEMELER
Kek için;4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç kreması için;
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
¾ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üst kreması için;
250 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ya da
1 paket krem şanti
Kek malzemelerini
güzel bir karışım oluşturana kadar çırpın ve yağlanmış,unlanmış kek kalıbına
dökerek 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra üst
kısmından kabarmış olan kısmı keki düzleyecek şekilde ve biraz da kalınca kesin
ve bir kenara ayırarak soğumasını bekleyin.
İç kremasını
hazırlamak için vanilya hariç bütün malzemeleri çırparak koyulaşana kadar
pişirin ve ocaktan alın, vanilyasını da ilave ederek biraz daha karıştırın ve
onu da soğumaya bırakın.
Üst kreması için
krema ile pudra şekerini çırparak koyu bir krema haline getirin, en az 5 dk
çırpmanız gerekir. Kremanız soğuk olursa daha güzel bir krema elde edersiniz.
Bu şekilde hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin. Eğer bu şekilde krema
yapmak zor gelirse krem şanti ile de hazırlayabilirsiniz.
Kek soğuduktan
sonra ikiye ya da üçe ayırabilirsiniz. Ben üç parçaya ayırdım. Aralarına
hazırladığınız iç kremasını paylaştırıp hepsini tekrar üst üste getirin. Sonra
kekin her tarafını buzdolabında beklettiğiniz krema ile kaplayın.
Sonra pastanın
üst kısmından kestiğiniz parçanın iç kısmını ufalayarak kırıntı haline getirin
ve pastanızın üstünü bu kırıntılarla süsleyin.
Pastanızı
buzdolabında en az bir gün dinlendirin, güzel ve mutlu günlerde tatlı sohbetlerle
sevdiklerinize bol bol ikram edin...
AFİYET OLSUN
Ben yedim, nefis! Ellerine saglik!
YanıtlaSilafiyet olsun, çok çok teşekkür ederim...
Silbu pasta hayatımıza girdiğinde asla yemem demiştim şimdiyse bayılarak tüketiyoruz:)
YanıtlaSilevet başta biraz yadırganıyor ama denemekte fayda var, sonuçta doğal bir renk, boya yok içinde...rahatlıkla tüketilebilir...
SilO kadar güzel gözüküyor ki ıspanak açıkcası insanın aklına hiç gelmez. Özellikle ıspanak yemeyen çocuklara fıstıklı pasta diye yedirilebilir. :)) Tabi kandırmak ne derece doğru bilemiyorum. Ben çocukken rahmetli annemin böyle dayatmalarından hiç hoşnut değildim çünkü. :) Ellerinize sağlık süper.
YanıtlaSilçocukları yeşil rengiyle tavlayabilecek bir pasta olabilir dediğiniz gibi...çok teşekkür ederim...
SilEllerine sağlık canım. Enfes görünüyor...Sevgilierimle,
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
SilHarika bir görüntü ,ellerine sağlık ıspanaktan yapılan en güzel tatlardan...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
SilBende bir arkadasda tadmistim bu keki. Hakikaten hic ispanak tadi yoktu. Hep denemek icin aklimda ama henuz olmadi. Ellerinize saglik.
YanıtlaSildenemek için hiç durmayın bence, yapımı da çok zor değil zaten, kolay gelsin size...
Silçok teşekkür ederim...
Ellerine sağlık canımm,süper olmuş..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
SilRengi harika...bayildim... Cok guzel bir tafir. Ellerine saglik canim
YanıtlaSilrengi gerçekten hoş oluyor, çok teşekkür ederim...
SilEline saglik canim mis.
YanıtlaSilçok teşekkürler...
Silıspanaklı kekin harika görünüyor canım elleirne sağlık bu arada aranıza yeni katıldım sevgiler::)
YanıtlaSilaramıza hoş geldin...
Silçok teşekkürler...
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
SilHarika olmuş canım eline sağlık ıspanaklı kek yeni keklerimiz den ne de güzel rengi
YanıtlaSilyeni renk, yeni lezzet...çok teşekkürler...
SilBir kez yemiştim ve çok beğenmiştim. Aslında çok şaşırmıştım, ıspanaklı pasta nasıl olur diye.
YanıtlaSilAma çok lezzetliydi gerçekten.
Ellerine sağlık...
Sevgiler...
şaşırtan bir pasta bu :))
Silçok çok teşekkür ederim, mutluluklar...
vallahi,hayat mutfakta güzel ,hele bu saatte ,bayıldım ,ellerine sağılık.
YanıtlaSilaynı fikirdeyim sevgili Mazes, bazı saatlerde blogları ziyaret etmemek lazım, özellikle aç iken blog ziyaretleri yapmamaya çalışıyorum çünkü hemen denememek için kendimi zor tutuyorum...
SilÇok teşekkür ederim...
bayılıyorum bu pastanın rengine,bir türlü yapmak kısmet olmadı.eline sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSil