Enginar mevsimi
geldi yine, bahar geldi yani, kış hiç bitmeyecek gibi devam ederken baktık ki mart olmuş, baharı yaşamaya başlamışız... Zaman denilen kavram her zaman
şaşırtıyor beni...
Zaman su gibi
akıp gidiyor cümlesi son yıllarda benim de ağzımdan ve düşüncelerimden gitmez
oldu. Planlarımız için daha var zamanı demiyorum son zamanlarda çünkü o
beklenilen zaman geliveriyor hemen... Çok yoğun, aman aman önemli işler de değil
hani yaptıklarım ya da ben önemsemiyorum belki de ama bildiğim ve hissettiğim
bir şey var ki zaman hızla akıp gidiyor avuçlarımdan.
Yapmak istediğim
çok şey var, zaman yeterli gelmiyor çoğu zaman. Siz bir günün 48 saat olmasını
isteyen insanlardansınız demişti bir doktor yıllar önce, migren için gittiğim
bir zaman... Sonra düşünmüştüm de ne güzel olurdu...
Oysa ki çocukken
ne kadar uzun gelirdi günler, geceler... Bitmezdi bir gün, beklemek ne zordu...
İşte bu yüzden
hemen zamanı geçmeden enginarları değerlendirmek lazım. Basit, çok basit bir
tarif.
5-6 adet enginar ( ayıklanmış )
2 tane havuç
1 su bardağı iç bakla
1 tane soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon
Bir tutam dereotu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra soğanı ince ince
doğrayıp ilave edin, enginarları tencereye dizin, baklaları ve dilimlediğiniz
havuçları da üstüne koyup tuz ve şekeri attıktan sonra limon suyunu ve normal
suyu da üstünü geçmeyecek kadar ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp önce
yüksek ateşte, kaynayınca da kısık ateşte olmak üzere yavaş yavaş pişirmeye
bırakın. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek daha lezzetli olmasına yardımcı
oluyor. Enginarlar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra
servis tabağına önce enginarları dizin, sonra da baklaları enginarların üstüne
yerleştirin ve havuçlarla istediğiniz şekilde süsleyin. Yemeğin kalan suyunu da
enginarların üstüne gezdirin, dereotlarını da unutmayın.
AFİYET OLSUN
Zaman konusunda aynı şeyleri bende düşünüyorum,
YanıtlaSilhafta çabucak geçmiş ,hafta sonu gelmiş ay bitmiş.
Nasılda çabuk geçiyor zaman .
Enginar nefis görünüyor ellerine sağlık..
hızına yetişemiyorum zamanın...
Silçok teşekkürler...
zaman bazen yetmiyor ayak uyduruyoruz
YanıtlaSileline sağlık tatlım nefis lezetlin aldı:)))
doğru dediniz, ayak uyduruyoruz...
Silçok teşekkürler...
Sevgili arkadaşım, zaman gerçekten hızla akıp geçiyor.
YanıtlaSilÖnemli olan bu akıntının neler sürüklediği, hayatımıza ne anlamlar kattığı.
Ben de hayatımın bu kırklı yaşlarının başlarında, öğrendiklerimi pratiğe geçirme dönemi ilan ettim:))
Yani hayatımın yeni bir başlangıcı gibi. Böylece hayat daha da bir keyifli oluyor.
Bu arada enginarı çok aramam ama baklaya bayılırım. Bu tarifde bence çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım... Sevgilerimle...
doğru söyledin sevgili Heyyfi, hayatımızın yeni başlangıcında, öğrendiklerimizin farkına varma zamanı...
SilSağlıklı ve mutlu günler diliyorum...çok teşekkürler...
Bu çanaklar yenmezmi hem leziz hem faydalı
YanıtlaSilellerine sağlık