09 Mart 2013

İÇ BAKLALI ENGİNAR





Enginar mevsimi geldi yine, bahar geldi yani, kış hiç bitmeyecek gibi devam ederken baktık ki Mart olmuş, baharı yaşamaya başlamışız...zaman denilen kavram her zaman şaşırtıyor beni...


Zaman su gibi akıp gidiyor cümlesi son yıllarda benim de ağzımdan ve düşüncelerimden gitmez oldu. Planlarımız için daha var zamanı demiyorum son zamanlarda çünkü o beklenilen zaman geliveriyor hemen...çok yoğun, aman aman önemli işler de değil hani yaptıklarım ya da ben önemsemiyorum belki de ama bildiğim ve hissettiğim bir şey var ki zaman hızla akıp gidiyor avuçlarımdan.


Yapmak istediğim çok şey var, zaman yeterli gelmiyor çoğu zaman. Siz bir günün 48 saat olmasını isteyen insanlardansınız demişti bir doktor yıllar önce, migren için gittiğim bir zaman...sonra düşünmüştüm de ne güzel olurdu...


Oysa ki çocukken ne kadar uzun gelirdi günler, geceler...bitmezdi bir gün, beklemek ne zordu...




İşte bu yüzden hemen zamanı geçmeden enginarları değerlendirmek lazım. Basit, çok basit bir tarif.


MALZEMELER


5-6 adet enginar ( ayıklanmış )


2 tane havuç


1 su bardağı iç bakla


1 tane soğan


2 yemek kaşığı zeytinyağ


1 limon


Bir tutam dereotu


1 çay kaşığı şeker


Tuz


Zeytinyağını  tencereye koyduktan sonra soğanı ince ince doğrayıp ilave edin, enginarları tencereye dizin, baklaları ve dilimlediğiniz havuçları da üstüne koyup tuz ve şekeri attıktan sonra limon suyunu ve normal suyu da üstünü geçmeyecek kadar ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp önce yüksek ateşte, kaynayınca da kısık ateşte olmak üzere yavaş yavaş pişirmeye bırakın. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek daha lezzetli olmasına yardımcı oluyor. Enginarlar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Soğuduktan sonra servis tabağına önce enginarları dizin, sonra da baklaları enginarların üstüne yerleştirin ve havuçlarla istediğiniz şekilde süsleyin. Yemeğin kalan suyunu da enginarların üstüne gezdirin, dereotlarını da unutmayın.




AFİYET OLSUN



7 yorum:

  1. Zaman konusunda aynı şeyleri bende düşünüyorum,
    hafta çabucak geçmiş ,hafta sonu gelmiş ay bitmiş.
    Nasılda çabuk geçiyor zaman .
    Enginar nefis görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hızına yetişemiyorum zamanın...
      çok teşekkürler...

      Sil
  2. zaman bazen yetmiyor ayak uyduruyoruz
    eline sağlık tatlım nefis lezetlin aldı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru dediniz, ayak uyduruyoruz...
      çok teşekkürler...

      Sil
  3. Sevgili arkadaşım, zaman gerçekten hızla akıp geçiyor.
    Önemli olan bu akıntının neler sürüklediği, hayatımıza ne anlamlar kattığı.
    Ben de hayatımın bu kırklı yaşlarının başlarında, öğrendiklerimi pratiğe geçirme dönemi ilan ettim:))
    Yani hayatımın yeni bir başlangıcı gibi. Böylece hayat daha da bir keyifli oluyor.

    Bu arada enginarı çok aramam ama baklaya bayılırım. Bu tarifde bence çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söyledin sevgili Heyyfi, hayatımızın yeni başlangıcında, öğrendiklerimizin farkına varma zamanı...

      Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...çok teşekkürler...

      Sil
  4. Bu çanaklar yenmezmi hem leziz hem faydalı
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...