Bu günlerde zevkle
yenen bir yemek. Kış bitmeden ne kadar yaparsam o kadar iyi olur. Sadesini daha
çok seviyorum ama içine biraz da kıyma ilave edince daha besleyici oluyor,
çocuklar da yediği için bu aralar böyle yapıyorum.
Zeytinyağ ve
bolca doğranmış soğanı tencerede çok
kavurmadan biraz yumuşatıyorum, kıymayı ilave ederek biraz kavuruyorum, salçayı
da ekleyip karıştırıyorum, yıkayıp ayıkladığım karnabaharları, dilimlediğim
havuçları da ilave ettikten sonra tuz ve üstünü geçecek kadar su ekleyerek
tencerenin ağzını kapatıyorum ve kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar
pişiriyorum.
Yine malzeme
miktarını vermedim çünkü her zaman dediğim gibi böyle yemeklerde tamamen sizin
damak zevkinize göre malzeme miktarını ayarlayabileceğinizi düşünüyorum.
Kıyması daha çok olsun diyebilirsiniz, az salçalı sevebilirsiniz, nasıl isterseniz... Kıymasız
yaparsanız nonut da ilave edebilirsiniz, nohutlu da güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
bayılırım...
YanıtlaSilne güzel, ben de çok severim, teşekkür ederim...
SilO kadar çok severim ki karnıbaharı.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
Ben daha çok kıymalı olanı severim...
Nohutluyu daha önce denemedim ama deneyeceğim...
Sevgiler canım...
bence denemelisin, nohut da ayrı bir lezzet veriyor...
Silmutlu ve sağlıklı günler diliyorum...
Ellerine saglik canim biziM evdede haslamasi kizartmasi Yemegi hepsi cok sevilir. Cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSilçok doğru, kızartması da güzel olur...
Silçok teşekkür ederim...
nefiss,karnabahar çok çok severek yenmiyor bence böyle cazip hale gelmiş :)
YanıtlaSilevet haklısınız, karnıbahar biraz sevilmeyen sebzeler arasındadır ama farklı pişirme yöntemleri ile belki sevebileceğimiz hale gelebilir...
Silçok çok teşekkür ediyorum...
ayyyyy en sevmedigim sebze ....
YanıtlaSilsen guzel yazmissin ama benden ihihiihihi :(
ellerine saglik....
sevmiyorsan diyecek bir sözüm yok ama farklı pişirme yöntemlerini deneyerek belki de sevdiğin lezzeti elde edebilirsin...baharatlar ilave etmek de lezzeti arttırabilir belki...
Silçok teşekkür ederim...
Seviyorum bende karnıbaharı..Ama benden başka seven yok:(
YanıtlaSilhaklısınız pek fazla sevilen bir sebze değil maalesef...
SilBugün bir tencere dolu yaptım bende..:)
YanıtlaSilÇok seviyorum hemde çok..:)
Ellerine sağlık canım.
Nefiss görünüyor.
ne güzel, ellerinize sağlık ve şimdiden afiyet olsun, karnıbaharı sevenleri görmek çok güzel.
Silçok çok teşekkür ederim...
bizim evde burun kıvırıyorlar ,alıştıramadım benim milletimi ,karnıbaharı turşuda seviyorlar,ellerine sağılık canım,çok besleyici yemek.
YanıtlaSilsevilmiyorsa alıştırmak çok zor ama turşusu da çok güzel oluyor, öyle yemeleri de güzel...gerçekten hem doyurucu ve hem de besleyici oluyor...
Silçok teşekkür ederim...
kesinlikle sana katılıyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık ;)
çok çok teşekkür ediyorum...
Silbayılırım bizde de bu akşam var
YanıtlaSilellerine sağlık
ne güzel tesadüf, size de afiyet olsun, ellerinize sağlık...
Silçok teşekkür ederim...
nohutlusunu denemek istiyorum. güzel fikir teşekkürler....
YanıtlaSildaha lezzetli oluyor sanki...ben de çok teşekkür ederim...
Sil