11 Ocak 2013

KESTANELİ PİLAV





MALZEMELER


1 su bardağı basmati pirinç


1 tane soğan


½ su bardağı dolmalık fıstık


½ su bardağı kuş üzümü


10-15 tane ayıklanmış kestane


Tuz, karabiber, köri, zencefil


2 yemek kaşığı zeytinyağ


1 su bardağı su ( siz su miktarında ayarlama yapabilirsiniz )


Önce soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında yavaş yavaş kavurmaya başlayın ve fıstıkları da ilave ederek kavurun. Sonra kestaneleri, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ve bir kaç dakika daha kavurun. Baharatlarını da sizin damağınıza uygun miktarlarda katın. Bir iki kez karıştırtıktan sonra suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirin.




AFİYET OLSUN




8 yorum:

  1. kuzum şifa olsun çok güzel:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. böylesini hiç görmemiştim...
    valla öğrendiğim iyi oldu canım...
    değişik lezzetleri seviyorum :))
    ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  4. Hıımmm pilava çok yakıştığını düşünürüm kestanenin, pekte severim.
    Ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Tam bir lezzet bombası:) Ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ben bunun kestanelerini yerim pilavı kalır hihi :)) Harika olmuş, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. Hic denemek nasip olmadi,ins kestane alip yapicam.Ellerine saglik.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...