MALZEMELER
1 su bardağı
basmati pirinç1 tane soğan
½ su bardağı dolmalık fıstık
½ su bardağı kuş üzümü
10-15 tane ayıklanmış ve yarı haşlanmış kestane
Tuz, karabiber, köri, zencefil
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı su ( siz su miktarında ayarlama yapabilirsiniz )
Önce soğanları küçük
küçük doğrayın ve zeytinyağında yavaş yavaş kavurmaya başlayın ve fıstıkları da
ilave ederek kavurun. Sonra kestaneleri, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz
pirinci ilave edin ve bir kaç dakika daha kavurun. Baharatlarını da sizin
damağınıza uygun miktarlarda katın. Bir iki kez karıştırdıktan sonra suyunu
ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca
kısık ateşe alın ve yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
kuzum şifa olsun çok güzel:)
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler..
YanıtlaSilböylesini hiç görmemiştim...
YanıtlaSilvalla öğrendiğim iyi oldu canım...
değişik lezzetleri seviyorum :))
ellerine sağlık......
Hıımmm pilava çok yakıştığını düşünürüm kestanenin, pekte severim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık sevgiler...
Tam bir lezzet bombası:) Ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiler...
Ben bunun kestanelerini yerim pilavı kalır hihi :)) Harika olmuş, ellerinize sağlık!
YanıtlaSilHic denemek nasip olmadi,ins kestane alip yapicam.Ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler...
nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil