Ana içeriğe atla

FIRINDA KÖFTE



Biraz değişiklik yapmak isterseniz, hep aynı köfte diyorsanız eğer bir de bunu deneyin derim. 
Kızartma olmadığı için daha hafif oldu...
Yapılışı derseniz gayet basit;
MALZEMELER
Köfteli kısım için;
½ kg kıyma
2 tane rendelenmiş kuru soğan
3 dilim kuru ekmek içi
1 tane yumurta
Tuz, nane, kekik, karabiber, kimyon
½ demet doğranmış maydanoz
Malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun ve yağladığınız bir fırın tepsisine düz olacak şekilde yerleştirin. Bu malzemeler ve miktarları sizin damak zevkinize göre değişebilir.
Aslında sürekli yapmış olduğunuz köfte malzemeleri , her zaman yaptığınız köfte karışımını yapabilirsiniz.
Ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Patatesli kısım için;
7-8 tane haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Haşlanmış patatesleri, zeytinyağını, tuz ve karabiberi karıştırarak patates püresi hazırlayın ve fırından çıkardığınız köftenin üstüne düz olacak şekilde yayın.
En üst kısım için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Rendelenmiş kaşar peynirini de patates püresinin üstüne eşit miktarda dağıtın ve üstü kızarana kadar pişirmek için tekrar fırına verin. Peynirler kızarınca fırından çıkarın ve biraz bekledikten sonra ılık ılık servis  yapın...




AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Köfte patates ayrılmaz ikili değil mi? Ama o kadar güzel yakışıyorlar ki.. Nefis olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nar gibi kızarmış harika görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu biraz farkla kalabalık misafire yapmayı tercih ediyorum,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bende hem böyle pürelisini hemde sade kaşarlısını yaparım fırında,nefis ve sağlıklı bir köfte oluyor.eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa