Ana içeriğe atla

ESMER KEK




Bu kek esmer malzemelerle yapıldı, esmer un, esmer şeker gibi. İtiraz eden de olmayınca yavaş yavaş evdeki beyazları azaltmaya başladım. Bence pek fark olmuyor, hatta bize göre daha da bir lezzetli oluyor esmer şekerli  ve tam buğday unlu kurabiyeler ve kekler...

MALZEMELER
5 tane yumurta
2 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tane portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un 
Önce yumurtalar ve şeker olmak üzere iyice çırpıyorsunuz ve diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice karıştırıp yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza boşaltıyorsunuz. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyorsunuz.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Çok şık çok güzel.benimde esmer undan poğaça denemem olmuştu.Eline sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Aslında biran önce geçmek lazım ,alışkanlık olmuş işte. Ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim...
    cok güzel olmustur eminim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. kekin yerini hiçbirşey tutmuyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. portakal kabuğunu keke çok yakıştırıyorum misler gibi kokuyor..ellerine sağlık arkadaşım nefis bir kek olmuş..

    YanıtlaSil
  7. ah birde ben geçe bilsem esmerlere,daha bir sağlıklı olacak hamur işleri ama enüz başaramadım :)eline sağlık kekin nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. vayy süper bu esmer bomba :))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Tadına bakmış (aslında faylasını yapmış ;) biri olarak ilk etebda fazla albenili durmuyor açıkcasıç Ama lezzet süper! Tabii daha sağlıklı olduğunu bilmek de insanı iyi hissettiriyor. İyi alışkanlıklar kazanmak özellikle beslenmede çok daha önemli sanırım. Gençken sorun yok ama bunun faydası ileriki yaşlarda ortaya çıkıyor. Bir kez daha yapan olsa da yesek ;)

    Not: Blog'un yeni formatını çok beğendim, eline sağlık!

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım. Bu soğuk kış gününde fikir bile sıcacık geliyor.
    Yiyenlere afiyet olsun canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Hayatmutfaktakininyanındagüzel ....yorumu beni öldürdü valla:)
    Bunun üzerine ben biseycik söylemeyeyim...
    Yeni sayfan içimi açmıyor valla pek güzel olmuş..
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık. yeni sayfan çok güzel oldu pembe pembe, bir ferahlık, bir hoşluk insanı iyi hissettiriyor......

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.Bu arada benim de yeni bir yemek blogum oldu.Beklerim.Sevgiler http://alyaminakuzine.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa