En çok rengine bayılırım balkabağının, kavuniçi ya da
turuncu nasıl derseniz ama can alıcı, kendi kendine oluşuvermiş o güzelim rengiyle
birlikte. Şekerle kaynayınca da daha bir canlanıp pırıl pırıl parlıyor. Uygun
balkabağını da bulduysanız eğer yılın son günlerinde belki de yeni yılı
karşılarken yiyebileceğiniz en güzel tatlı size, üstüne de ceviz...
MALZEMELER
1 kg balkabağı1,5 su bardağı toz şeker
3-4 tane karanfil
1 su bardağı
ceviz
Kabakları uygun
boyutlarda dilimledikten sonra üstüne şekeri ilave edin, karanfil tanelerini de
atın, tencerenin ağzını kapatın ve bir
müddet beklemeye alın, kendi suyunu bırakması için bir gece önceden
bekletenler de var ama ben bir-iki saat bekletiyorum. Hiç su ilave etmeden
pişirmeye başlayın, ilk kaynamadan sonra kısık ateşte şekerle kabak özleşene
kadar ve kabak yumuşak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş pişirin. Bazı
kabakların cinsinden olsa gerek suyunu bırakmayabilir o zaman da azar azar su
ilave edebilirsiniz.
Karanfil
tanelerini ben ilk kez denedim, çok da beğendim, hafif hafif karanfil tadını
hissetmek hiç de fena olmuyor. Sevmiyorsanız siz ilave etmeyin.
Eğer daha yoğun ve karamelize tatları seviyorsanız, piştikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirmeye devam edebilirsiniz.
Yok ben böyle seviyorum diyorsanız piştikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın ve sonra servis tabağına alın. Ben 1 su bardağı ceviz dedim siz istediğiniz miktarda ceviz ile kabak tatlınızı süsleyin. Seviyorsanız bolca ilave edebilirsiniz.
Yok ben böyle seviyorum diyorsanız piştikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın ve sonra servis tabağına alın. Ben 1 su bardağı ceviz dedim siz istediğiniz miktarda ceviz ile kabak tatlınızı süsleyin. Seviyorsanız bolca ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
sizikinin rengide muhteşem gözüküyor
YanıtlaSilellerinize sağlık
çok severim
Nefis görünüyor,karanfil kokusunu çokta severim deneyeceğim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbayılırım bayılırım,eline sağlık canım nefis görünüyor..
YanıtlaSilEllerinize sağlık,lezzetli görünüyor. Biz de ailecek balkabağı tatlısını bol cevizli ve hindistan cevizli çok severiz. Biz göçmen olduğumuz için balkabağı böreğini de çok severiz. Üstelik balkabağını o kadar severiz ki, bu sene bahçemizde bol bol kocaman ve de çeşit çeşit balkabağı türleri yetiştirdik. Şu anda stok yapmış durumdayım. Benden keyiflisi yoktur.:)))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
ben hiç yapmadım :((
genelde annem yapar, ben yerim :))
Bayılırım bu tatlıya. Bir kez yaptım ama bazı yerleri şekeri almamıştı ve kötü olmuştu. Birde böyle deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilKaranfil tatlılara hrika oluyor,bende kabağa kulanırım,eline sağlık canım ,nefis olmuş..
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilÖnce seyredip sonra yemek gerekir:))
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...