Ana içeriğe atla

KABAK TATLISI



En çok  rengine bayılırım balkabağının, kavuniçi ya da turuncu nasıl derseniz ama can alıcı, kendi kendine oluşuvermiş o güzelim rengiyle birlikte. Şekerle kaynayınca da daha bir canlanıp pırıl pırıl parlıyor. Uygun balkabağını da bulduysanız eğer yılın son günlerinde belki de yeni yılı karşılarken yiyebileceğiniz en güzel tatlı size, üstüne de ceviz...

MALZEMELER
1 kg balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
3-4 tane karanfil
1 su bardağı ceviz
Kabakları uygun boyutlarda dilimledikten sonra üstüne şekeri ilave edin, karanfil tanelerini de atın, tencerenin ağzını kapatın  ve bir müddet beklemeye alın, kendi suyunu bırakması için bir gece önceden bekletenler de var ama ben bir-iki saat bekletiyorum. Hiç su ilave etmeden pişirmeye başlayın, ilk kaynamadan sonra kısık ateşte şekerle kabak özleşene kadar ve kabak yumuşak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş pişirin. Bazı kabakların cinsinden olsa gerek suyunu bırakmayabilir o zaman da azar azar su ilave edebilirsiniz.
Karanfil tanelerini ben ilk kez denedim, çok da beğendim, hafif hafif karanfil tadını hissetmek hiç de fena olmuyor. Sevmiyorsanız siz ilave etmeyin.
Eğer daha yoğun ve karamelize tatları seviyorsanız, piştikten sonra 180 dereceye ısıtılmış  fırında üstü hafif kızarana kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. 
Yok ben böyle seviyorum diyorsanız piştikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın ve sonra servis tabağına alın. Ben 1 su bardağı ceviz dedim siz istediğiniz miktarda ceviz ile kabak tatlınızı süsleyin. Seviyorsanız bolca ilave edebilirsiniz.




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. sizikinin rengide muhteşem gözüküyor
    ellerinize sağlık
    çok severim

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor,karanfil kokusunu çokta severim deneyeceğim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. bayılırım bayılırım,eline sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık,lezzetli görünüyor. Biz de ailecek balkabağı tatlısını bol cevizli ve hindistan cevizli çok severiz. Biz göçmen olduğumuz için balkabağı böreğini de çok severiz. Üstelik balkabağını o kadar severiz ki, bu sene bahçemizde bol bol kocaman ve de çeşit çeşit balkabağı türleri yetiştirdik. Şu anda stok yapmış durumdayım. Benden keyiflisi yoktur.:)))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor...
    canım ellerine sağlık...
    ben hiç yapmadım :((
    genelde annem yapar, ben yerim :))

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım bu tatlıya. Bir kez yaptım ama bazı yerleri şekeri almamıştı ve kötü olmuştu. Birde böyle deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Karanfil tatlılara hrika oluyor,bende kabağa kulanırım,eline sağlık canım ,nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli görünüyor.
    Önce seyredip sonra yemek gerekir:))
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa