30 Kasım 2012

TAVUKLU, KESTANELİ VE SEBZELİ TART, KİŞ (quiche)






Sebzeleri farklı bir şekilde kullanmanın ya da dolapta kalanları farklı bir şekilde değerlendirebilmenin yolu; kiş ( quiche ) yani tart. Özellikle pırasayı denemenizi tavsiye ediyorum, çok lezzetli bir tat çıkıyor ortaya. Bu tarifte de pırasa var...ve kestane, kestanenin burada ne işi var demeyin, bir deneyin...Bu tartı her türlü sebze ile tek tek ya da karıştırarak yapabilirsiniz, her seferinde de farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Sebzeleri yemek olarak pişirmekten sıkılanlara da bir değişiklik oluyor.



MALZEMELER

Tart kısmı için;

125 g tereyağ

3 tane yumurta ( bir tanesinin sarısı üstü için )

1 çay bardağı soğuk süt

3 su bardağından bir parmak eksik un

Bir tutam tuz

Bütün bu malzemeleri güzel bir karışım oluncaya kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz hamurun ¼ ni ayırın, bu ayırdığınız hamuru üstünü süslemek için kullanabilirsiniz, eğer üstünü süslemek istemesseniz hamurun bütün hepsini kullanın, üstünü süslemeden de yapılabilir.

Hamuru merdane ile açarak ya da eliniz ile pişireceğiniz kabın dibine yerleştirin, biraz kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde.

İç kısmı için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tane soğan ( ufak doğranmış)

1 tane tavuk göğsü ( Küpler halinde doğranmış )

1 tane pırasa ( ince ince doğranmış )

1 tane kabak ( ufak ufak doğranmış )

10 adet kestane ( soyulmuş )

Tuz ve köri

Bütün bu malzemeleri  tavada yağla birlikte karıştırın ve tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte, kendi suyunu çekene kadar pişirin.

Sonra tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları ilave edin. Ben tavuk olduğu için köriyi kullanıyorum, seviyoruz.

Pişen bu iç malzemeleri kalıbın üzerine yerleştirdiğiniz tart hamurunun üstüne yayın ve üstünü bir kaşıkla düzleyin. Sonra ayırdığınız hamurla üstüne şekiller verin ve en son yumurtanın sarısını her tarafına sürün.

1900 ye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk, üstü pembeleşinceye kadar pişirin.



AFİYET OLSUN



12 yorum:

  1. hayırlı cumalar ne güzel bir tarif böyle.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık,süper olmuş...Bayılıyorum böyle sebzeli kişlere..

    YanıtlaSil
  3. görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş,ellerine sağlık.Sebzeli olması çok güzel.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Sevdiğim herşey var bu kiş de..:))
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. kiş hamueunu çok severim turtaya göre daha yumuşak ve leziz olur,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  7. Akıllara zarar olmus....pek guzel ve leziz görünüyorlar...ellerine saglık canım arkadasimmm....

    YanıtlaSil
  8. Kestane ve tavuk uyumu enteresandi, kapis kapis bitirdik ilk partiyi.. Objectife poz vermeye firsat bulamadi... Bu resimdeki ikinci parti :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yemeğin tadını sanırım hayal edebiliyorum. Muhteşem olur gerçekten. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Bu nefis birseye benziyor ellerinize saglik:))

    YanıtlaSil
  11. Nefis tatlar biraraya gelmiş çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. bütün sevdiklerim bir arada :) çok güzel olmuş elleirne sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...