Ekmek torbalarının dibinde
mutlaka kalmış dilimler, bölünmüş ekmek parçaları vardır. Bunları
değerlendirmenin yollarından birisi onları kıtır ekmeğe dönüştürmek.
Kalan ekmekleri önce ufak küpler halinde doğrayın ve derin bir kabın içine alın, üstüne çok fazla olmayacak şekilde zeytinyağ gezdirin, kekik, nane, fesleğen, kırmızı biber gibi baharatlar serpin. Bu baharatlar çok fazla olmayacak azar azar. Baharat tadı çok baskın olursa sevilmeyebilir ama siz seviyorsanız daha fazla ekleyebilirsiniz ve başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Sonra yağlı ve baharatlı ekmek küplerini ellerinizle sıkmadan şöyle bir karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye serin. 200 dereceye ısınmış fırında hafif kızarana kadar tutun, dikkatli olun çabuk kızarıyorlar hemen yanabilirler. Bu ekmekleri yapmak için özel olarak fırınınızı yakmanıza da gerek yok, kek, kurabiye gibi ihtiyaçlarınızı pişirdikten sonra sıcak olan fırını kullanabilirsiniz. Sonra fırından çıkarın ve soğuduktan sonra bir saklama kabına veya poşete koyun, uzun süre saklayabilirsiniz. Ben özellikle çorbaların üstüne ilave ediyorum, salataların üstüne de ilave edilebilir...
Kalan ekmekleri önce ufak küpler halinde doğrayın ve derin bir kabın içine alın, üstüne çok fazla olmayacak şekilde zeytinyağ gezdirin, kekik, nane, fesleğen, kırmızı biber gibi baharatlar serpin. Bu baharatlar çok fazla olmayacak azar azar. Baharat tadı çok baskın olursa sevilmeyebilir ama siz seviyorsanız daha fazla ekleyebilirsiniz ve başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Sonra yağlı ve baharatlı ekmek küplerini ellerinizle sıkmadan şöyle bir karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye serin. 200 dereceye ısınmış fırında hafif kızarana kadar tutun, dikkatli olun çabuk kızarıyorlar hemen yanabilirler. Bu ekmekleri yapmak için özel olarak fırınınızı yakmanıza da gerek yok, kek, kurabiye gibi ihtiyaçlarınızı pişirdikten sonra sıcak olan fırını kullanabilirsiniz. Sonra fırından çıkarın ve soğuduktan sonra bir saklama kabına veya poşete koyun, uzun süre saklayabilirsiniz. Ben özellikle çorbaların üstüne ilave ediyorum, salataların üstüne de ilave edilebilir...
AFİYET OLSUN
ben bu kıtır ekmekleri çok seviyorum...
YanıtlaSilbayılıyorum...
ellerine sağlık canım...
teşekkürler...
SilÇok güzel oluyor milföy hamurunuda karelere bölüp fırında kızartın o da çok hoş oluyor tavsiye ederim sevgiler..
YanıtlaSilmutlaka deneyeceğim, teşekkürler...
Silbende sık sık yaparım hem çok leziz olur hemde israftan kurtarır,eline sağlık...
YanıtlaSilevet kalanlar değerlenmiş oluyor, teşekkürler...
SilELLERİNİZE SAĞLIK NE GÜZEL HEMDE EKMEK İSRAFI YAPILMAMIŞ OLUYOR
YanıtlaSilALLAHA EMANET OLUN
ne kadar ekmek kurtarabilirsek...teşekkür ederim...
SilBu muhteşem bir fikir. Bu tür kıtır ekmekler hazırlandığını biliyordum ama bu şekilde basitçe hazırlayıp, bozulmadan saklayabilmek süper. Salata ve çorbalarda gerçekten de müthiş oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle...
evet çok çok basit,uzun süre de dayanıyor, teşekkür ederim...
SilBende yapacam,kolaymis... akilli ve beceriklidir benim arkadasim.....svg...
YanıtlaSilhemen yap arkadaşım, beni şımartma ama...
SilBende yaparım bu kıtırları..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
çok çok teşekkürler...
SilKıtır minik ekmekleri çok severim ve acıya da aşırı düşkünüm, böyle bir tat da tam bana göre:)))
YanıtlaSilSevgiler..
fulyapimlezzetler.blogspot.com