Elmalısını yapmıştım
bu da frambuazlı, bence güzel oldu, daha renkli, ekşili tatlılı, hafif, az şekerli... Üstünün
hamuru ise elmalıdan artan hamur, buzdolabında bir haftadan daha uzun süredir
bekliyordu. Böyle olunca yapımı da çok kolay oldu, meyveleri hazırladım ve
dolaptaki hamuru üstüne ilave ettim sonra doğru fırına yani çok da pratik...
MALZEMELER
Hamur kısmı için;
125 gram tereyağ
1+1/4 su bardağı
un
½ su bardağı
şeker
1 çay bardağı
esmer şeker
1 tutam tuz
Meyveli kısmı
için;
2 su bardağı frambuaz
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı
şeker
1 paket vanilya
Önce hamur
kısmını yaparak işe başlayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Tereyağ soğuk
olursa daha iyi oluyor. Hamur birbirine yapışmayan dağılan bir hamur oluyor.
Kum taneleri gibi.
Sonra meyveli
kısım için malzemeleri karıştırın ve kalıplarınıza paylaştırın. Ben dört ufak kalıba paylaştırdım. Üstüne de hazırladığınız
hamur karışımını taneli olacak şekilde yayın. 190° lik fırında üstü
pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık ılık da yiyebilirsiniz soğuk da, nasıl
isterseniz...
AFİYET OLSUN
offf.sabah sabah bu yapılırmı canım.nasıl canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBu kıtirlar çok guzel görünüyorlar....himmmmmm....eline saglık....
YanıtlaSilCok iyi fikir bu ya kisi basina kucuk kaplarda yapilir. Harika gozukuyor eline saglik olsun canim.. Aldim tarifi ,,
YanıtlaSilHiç yapmadık, merak ediyorum tadını en kısa sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik, cok guzel gorunuyorlar canim, sevgiler.
YanıtlaSilCrumble ın yanına ben dondurmayı da çok yakıştırıyorum,elinize sağlık.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor,rengin güzelliğine bittim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Çok lezzetli. Elmalısını tercih etmekle birlikte, bu şeklide de harika görüüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...