FRAMBUAZLI CRUMBLE YANİ KITIR TURTA



Elmalısını yapmıştım bu da frambuazlı, bence güzel oldu, daha renkli, ekşili tatlılı, hafif, az şekerli... Üstünün hamuru ise elmalıdan artan hamur, buzdolabında bir haftadan daha uzun süredir bekliyordu. Böyle olunca yapımı da çok kolay oldu, meyveleri hazırladım ve dolaptaki hamuru üstüne ilave ettim sonra doğru fırına yani çok da pratik...

MALZEMELER
Hamur kısmı için;
125 gram tereyağ
1+1/4 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 çay bardağı esmer şeker
1 tutam tuz
Meyveli kısmı için;
2 su bardağı frambuaz
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Önce hamur kısmını yaparak işe başlayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Tereyağ soğuk olursa daha iyi oluyor. Hamur birbirine yapışmayan dağılan bir hamur oluyor. Kum taneleri gibi.
Sonra meyveli kısım için malzemeleri karıştırın ve kalıplarınıza paylaştırın. Ben dört ufak kalıba paylaştırdım. Üstüne de hazırladığınız hamur karışımını taneli olacak şekilde yayın. 190° lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık ılık da yiyebilirsiniz soğuk da, nasıl isterseniz...





AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. offf.sabah sabah bu yapılırmı canım.nasıl canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu kıtirlar çok guzel görünüyorlar....himmmmmm....eline saglık....

    YanıtlaSil
  3. Cok iyi fikir bu ya kisi basina kucuk kaplarda yapilir. Harika gozukuyor eline saglik olsun canim.. Aldim tarifi ,,

    YanıtlaSil
  4. Hiç yapmadık, merak ediyorum tadını en kısa sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik, cok guzel gorunuyorlar canim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Crumble ın yanına ben dondurmayı da çok yakıştırıyorum,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem görünüyor,rengin güzelliğine bittim.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli. Elmalısını tercih etmekle birlikte, bu şeklide de harika görüüyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder