Tavuğun göğüs
kısmını tercih edenlerdeniz, daha hafif olduğu için. Bazen çeşitli baharatlarla tatlandırdığım
gibi bazen de yumurtalı karışımlarla az yağda, tavada kızartarak pişirmeyi
uygun görüyorum. Bu da öyle bir tarif;
MALZEMELER
Tavuk göğsü
Yumurta
Tuz, köri
Sade Corn Flakes
Malzemelerin
miktarını yapacağınız tavuk miktarına
göre ayarlayabilirsiniz.
Tavuğun göğüs
kısmını istediğiniz büyüklükte doğruyorsunuz, küp küp, kare, dikdörtgen, ince
uzun farketmez...
Derin bir kasede
yumurta, tuz, köri karışımını iyice çırpıyorsunuz.
Başka bir kapta sade
corn flakesleri elinizle kırarak küçük kırıntılara ayırıyorsunuz.
Bir tavayı sadece
yüzeyini parlatacak şekilde yağlıyorsunuz.
Sonra tavukları
önce yumurtalı karışıma sonra corn flakese batırıp tavada önlü arkalı
kızartıyorsunuz ama kısık ateşte yavaş yavaş...
AFİYET OLSUN
ÇOK SEVERİM
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI SABAHLAR
Tavuğun böylesini daha çok seviyorum,ellerine sağlık canım...sevgiler..
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor! Eline saglik!
YanıtlaSil(Ben de istiyorum! :( )
Çok severim tavuğu. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
bu kadar az yagla olmasi cok iyimis.. ben bayagi kizartma gibi yapiyordum. senin tarifin hem kolay hem saglikli ....bundan sonra citirlar senin usulden....
YanıtlaSilbirsey dikkatimi cekti, citir ve kitir olarak gidiyor tarifler :)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor tabak tam benlik olmuş
YanıtlaSilBen göğüs kısmını çok severim ve böyle kızartarakta sık sık yapıyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
ellerine sağlık çok nefis görünüyor
YanıtlaSilben de bu tarifi ariyordum.ellerine saglik.
YanıtlaSilBayılırım haftada 3+-4 gün ola yerim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler,