Ana içeriğe atla

ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEK



MALZEMELER
Sade kısım için; 
5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ (hangisini isterseniz )
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Kakaolu kısım için; 
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Çikolatalı sos için; 
4 yemek kaşığı krema
100g bitter çikolata
Önce yumurtalar ve şeker iyice çırpılır ve diğer malzemeler de ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve 3 yemek kaşığı kakao ilave edilir, karıştırırken 2 yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz çünkü kakao ilave edince karışım biraz katılaşıyor. İyice karıştırarak kakaolu karışımı hazırladıktan sonra, sade karışımın yarısını, yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün, sonra kakaolu karışımı dökün ve en üste de sade karışımın kalan kısmını ilave edin, en üstten dibe doğru bir bıçağın ucu ile şöyle bir karıştırın. 
180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
4 yemek kaşığı kremayı ısıtın ama kaynatmayın, içine 100 g bitter çikolatayı parçalar halinde ilave edin ve karıştıra karıştıra çikolatanın erimesini sağlayın. Ara ara karıştırarak pürüzsüz hale gelmesini sağlayın. Böylece çikolata sosunuz hazırlanmış olacak.
Kekiniz fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra hazırladığınız çikolata sosunu üstüne dökün, antepfıstığı, hindistan cevizi ne olursa, hangisini seviyorsanız süslemek için kullanabilirsiniz. Antep fıstığı ile süslemiş olsam da hindistan cevizi benim vazgeçemediğim...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir kek olmuş,bir dilim keke asla yok demem..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bak işte buna hayır diyemem :))
    ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  4. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  5. nefis bir kek olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Harika bir kek. Kekin envaye çeşidini yediriyor sağolsun. Ama bu bir başka oldu. Paylaşamadık ve bitmesin istedik dersem yalan olmaz. Mutlaka deneyin. Mmmmm...

    YanıtlaSil
  7. Nasıl da al ve ye diyor. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.
    Bugün kek yapmayı düşünüyordum zaten. İyi bir seçenek olacak.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglık. Pek guzel olmus. Mmmmmmm....

    YanıtlaSil
  9. ne kadar da guzel gozukuyor..bu aralar hep tatli ve kekleri goruyor ve gordukcede canim istiyor..elinize saglik:)

    YanıtlaSil
  10. Bu güzel nefis görüntüden 1 dilim alıyorum:)Eline sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa