Ana içeriğe atla

AŞURE YAPABİLMENİN MUTLULUĞU



Hicri Takvim`e göre Muharrem ayının 10`uncu günü Aşure Günü kabul ediliyor ve bu yıl da Miladi Takvim`e göre 24 Kasım tarihi Müslümanlar için özel bir gün kabul ettiğimiz Aşure Günü`ydü. Evlerde aşureler pişirildi, komşulara dağıtıldı tepsiler içindeki kaselerle... Kırmızı kırmızı taneleriyle narlar süsledi aşure tabaklarını, ceviz, badem de yanında... Herkesin aşuresi farklı bir lezzet, farklı bir sunum, kendine has... Ama herkesin ortak bir amacı var; paylaşmak bu lezzeti paylaşabildiği kadar gönlünce...
Çok seviyorum bu özel günü, her sene yapmaya çalışıyorum kendime has aşuremi ve dağıtabildiğim kadar dağıtmaya çalışıyorum, komşuluk, paylaşmak... Bir çok kavram gizli bu günde aslında, kaybolmasın bu alışkanlık, edilen dualarımız kabul olsun bu özel gün sayesinde...
Tarif aynı tarif, bu defa sunum da farklılık var, fincanları denemek istedim, fena da olmadı, yemesi daha güzel oldu, tavsiye ederim...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık,Allah kabul etsin..

    YanıtlaSil
  2. Kokusu buralara kadar geldi...ellerine saglık canım arkadasım....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık sevmeyen varmı canım:)))

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Allah kabul etsin. Paylaşmak ne güzel gerçekten.
    Sevgilermle...

    YanıtlaSil
  5. görüntü muhteşem...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Kupalarda çok şirin gözüküyor.Ellerinize sağlık...Bende yapacağım ama tembellim üzerinde...Ne zaman yaparım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ben kocaman keseyi alırdım onda gözüm var Allah kabul etsin eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. ALLAH KABUL ETSİN,ELİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  9. Bayilirim Allah Kabul etsin;) bekleriz

    YanıtlaSil
  10. Her ne kadar başlangıçta, iş yerine götürüp götürmeme konusunda karasız davrandıysam da, sanırım çok anlamlı ve güzel bir iş yaptık. Tabir-i caizse bu seneki aşure dünyanın dört bir yanına ulaştı. 10 paket aşurenin ulaştığı aileri sıralıyorum:

    Asya: Güney Kore
    Avrupa: Fransa-İtalya karması, Türkiye
    Afrika: Nijerya, Kenya, Tanzanya
    Amerika: ABD, Bolivya
    Avusturalya-Pasifik: Avusturalya, Filipinler

    Teşekkür ederim, ellerine sağlık, iyi ki varsın. Ayrıca Allah da kabul etsin.

    YanıtlaSil
  11. yine benden önce yaptın ellerine sağlık çok güzel görünüyor allah kabul etsin afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  12. Evet gerçekten mutluluk..Eline sağlık Allah kabul etsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa