Ana içeriğe atla

ELMALI CRUMBLE YANİ KITIR TURTA



Meyveli, hem tatlı hem ekşi, kıtır hamurlu, pişirmesi kolay, yemesi zevkli bir tatlı... İster büyük kalıpta ister porsiyonluk kalıplarda yapabilirsiniz, ben şimdilik büyük kalıp kullandım.
MALZEMELER
Hamur kısmı için;
125 gram tereyağ
1+1/4 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 çay bardağı esmer şeker
1 tutam tuz
Meyveli kısmı için;
4 tane elma ( ufak doğranmış )
1 yemek kaşığı un
½ limon suyu
½ çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Önce hamur kısmını yaparak işe başlayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Tereyağ soğuk olursa daha iyi oluyor. Hamur birbirine yapışmayan dağılan bir hamur oluyor. Kum taneleri gibi. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bekleyebilir, hatta bir kaç gün bile bekleyebilir, bu nedenle de tatlıyı yapmak kolay oluyor. Hamuru biraz fazla yaparak bir kısmını dolaba ayırabilirsiniz ve canınız tatlı istediğinde evde olan herhangi bir meyve ya da meyve karışımı ile bu tatlıyı kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sonra meyveli kısım için malzemeleri karıştırın ve kalıbınıza dökün. Üstüne de hazırladığınız hamur karışımını taneli olacak şekilde yayın. 190° lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık ılık da yiyebilirsiniz soğuk da, nasıl isterseniz...



AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Çok lezzetli olur..Elma mevsimi açıldı,artık sık sık yaparız..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. emeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
    demir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz

    YanıtlaSil
  3. mmmm nefis nefis :)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Galiba yapimida zor olmayan lezzetli bir tatliya benziyor..elinize saglik

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa