18 Ekim 2012

ELMALI CRUMBLE YANİ KITIR TURTA






Meyveli, hem tatlı hem ekşi, kıtır hamurlu, pişirmesi kolay, yemesi zevkli bir tatlı...ister büyük kalıpta ister porsiyonluk kalıplarda yapabilirsiniz, ben şimdilik büyük kalıp kullandım.




MALZEMELER

Hamur kısmı için;

125 gram tereyağ

1+1/4 su bardağı un

½ su bardağı şeker

1 çay bardağı esmer şeker

1 tutam tuz

Meyveli kısmı için;

4 tane elma ( ufak doğranmış )

1 yemek kaşığı un

½ limon suyu

½ çay kaşığı tarçın

½ çay bardağı şeker

1 paket vanilya

Önce hamur kısmını yaparak işe başlayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Tereyağ soğuk olursa daha iyi oluyor. Hamur birbirine yapışmayan dağılan bir hamur oluyor. Kum taneleri gibi. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bekleyebilir, hatta bir kaç gün bile bekleyebilir, bu nedenle de tatlıyı yapmak kolay oluyor. Hamuru biraz fazla yaparak bir kısmını dolaba ayırabilirsiniz ve canınız tatlı istediğinde evde olan herhangi bir meyve ya da meyve karışımı ile bu tatlıyı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sonra meyveli kısım için malzemeleri karıştırın ve kalıbınıza dökün. Üstüne de hazırladığınız hamur karışımını taneli olacak şekilde yayın. 1900 lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık ılık da yiyebilirsiniz soğuk da, nasıl isterseniz...



AFİYET OLSUN






6 yorum:

  1. eminim cok lezziz olmustur
    ellerine saglik olsun...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli olur..Elma mevsimi açıldı,artık sık sık yaparız..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. emeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
    demir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz

    YanıtlaSil
  4. mmmm nefis nefis :)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Galiba yapimida zor olmayan lezzetli bir tatliya benziyor..elinize saglik

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...