Balık deyince ilk önce aklıma somon gelir nedense, daha çok somonu
sevdiğim için olabilir belki, belki de çok yararlı olduğu için seviyorumdur. Ayrıca
pişmesi de yemesi de kolay bir balık, çocuklar da seviyor...
Bu sefer sebze
yemeği yapar gibi yaptım. Önce soğanları çok çok az zeytinyağında yumuşayıncaya
kadar kavurdum, çok fazla değil. Yağ az olmalı çünkü somonda yeteri kadar yağ
var. Sonra soğanları kavurduğum tencereye ince dilimlenmiş sarımsak, doğranmış
yeşil biber, küp doğranmış domatesi ilave ederek biraz daha kavurdum, sonra da
somon dilimlerini yerleştirdim ve üstüne tuz ile birlikte baharatları da ilave ettim, nane, kekik, fesleğen nasıl hoşunuza giderse, farklı
lezzetler de yakışıyor somona. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte somonlar
pişene kadar bekliyoruz.
Sonuç gayet güzel oluyor, en azından bana göre ,
tavsiye ederim, yanına da quinoa ile yapılmış bir pilav olursa gerçekten
çok besleyici. Sizlere şimdiden kolay gelsin...
AFİYET OLSUN
Hayırlı Cumalar, ellerinize sağlık. Tam bir şifa deposu çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
Ellerinize sağlık nefis bir yemek olmuş..
YanıtlaSilSomon u hep sade olarak izagara yapiyorum, boylesini deneyim , goruntu cok guzel, ellerinize saglik:)
YanıtlaSilSomon ve domates, cok güzel olmustur eminim ellerine saglik canim...Sevgilerimle.....
YanıtlaSilBende çok seviyorum somonu ama bugün bizde hamsi var..:)))
YanıtlaSilNefisss görünüyor canım nefiss..
Ellerine sağlık.