Rengini çok
severim mürdüm eriğinin, tadı
da bir ayrı, ekşi tatlı arası hafif
buruk ama yemesi zevkli. Küçüklüğümü hatırlarım her mürdüm eriği gördüğümde,
köyümüzde bolca olurdu, eğer zamanıysa tatile
gittiğimizde bolca yerdik.
Şimdi tam zamanı,
ben de reçelini yaptım, tarif yine aynı...
MALZEMELER
MALZEMELER
1 kg mürdüm eriği
1 kg şeker ( ben 500 g olarak kullanıyorum )
½ limon suyu
Erikleri önce üstünü örtecek şekilde şekerle bir
gece bekletiyorsunuz, sonra ocakta yarım saat kaynatıp limon suyunu
ilave ediyorsunuz, beş dakika sonra ocaktan alıyorsunuz, bu arada oluşan
köpükleri de toplayıp atmakta yarar var. İlk kaynamadan sonra kısık
ateşte devam edebilirsiniz kaynatmaya...
AFİYET OLSUN
ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilooo görüntü muhteşem...
YanıtlaSileminim tadı da harikadır...
ellerinizi sağlık...
tadi da rengi gibi guzeldir eminim.sevgiler.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor.Rengi muhteşem.Sevgiler.
YanıtlaSilkim sevmezki mürdüm eriğini,bir papaz eriği birde mürdüm gerisi olsada olur olmasada:)şaka tabi..
YanıtlaSilrengi kıvamı harika görünüyor ellerine sağlık...
Sizin recel benimkinden daha guzel gozukuyor :)))) Ellerinize saglik dihyorum..
YanıtlaSil