Dallarında
sakin sakin olgunlaşan frambuazlar göz alabildiğine çok... Frambuaz toplamak için en uygun
zaman, haftaya gitsem sanırım bu kadar zevkli toplayamayacaktım. Burası yaz başında çilek topladığım yer. Bu sefer topladığım frambuazları reçel yapmadım, tiramisunun yanına lezzet
vermesi için kullandım, aynı zamanda da renk verdiler.
MALZEMELER
3 kahve fincanı
un
3 kahve fincanı
şeker
1 yumurta
4 su bardağı süt
1 paket
labne-250g ( isterseniz aynı miktarda maskarpone )
İlk
önce labne peyniri hariç bütün bu
malzemelerle pürüzsüz bir krema yapalım. Bunun için bu malzemelerin
hepsini bir
çırpma teli ile karıştıralım. Pişirirken de karıştırmaya devam edelim.
Ufak
ufak kaynama belirtileri başladığında ve koyulaştığında ocaktan
indirelim ve içine labne peynirini katarak iyice karıştıralım. Vanilya
katmıyorum, çünkü kahve kokusunu bastırıyor.
Ve yeteri
miktarda kedi dili
Kedi dillerini
ıslatmak için 1 su bardağı ılık su içinde erittiğiniz 1 çay kaşığı granül kahve
En üstünü
süslemek için de Türk Kahvesi
Bu kahve
miktarlarını isteğinize göre arttırabilirsiniz, ben azar azar kullanmayı
seviyorum...
Tiramisunun tarifi aynı, sadece sunumu değişik, bu sefer bardakta değil, yuvarlak bir kalıp
kullandım, bir sıra kedi dili, bir sıra krema şeklinde iki kat olacak şekilde
yaptım ve üçgen dilimler halinde servis yaptım...
AFİYET OLSUN
dün eşimin doğum günüydü bende onun için tiramusu yapmıştım. frambuazlar görüntü olarak çok yakışmış. bir arada nefis olduğunu tahmin edebiliyorum. ellerine sağlık.
YanıtlaSilTARİFİNİZİ ALDIM ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNİZE SAĞLIK HOŞCAKALIN
YanıtlaSilof of bayılırım frambuaz'ada ,tiramisu'yada,ellerine sağlık...
YanıtlaSilFrambuaz tiramisu'ya kim bilir ne kadar yakışmıştır ellerinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSil