Yumuşak, her
lokmada kayısıların kendine has ekşiliği, arada kremanın ağızda bıraktığı
lezzet... İşte böyle bir şey. Tarifi Lezzet Dergi`sinden aldım, uyarıyorum yağı
biraz fazla, kremadaki yağını azaltarak kullandım. Tereyağını pek kullanmak
istemem ama bazı tadları yakalayabilmek için de kullanmak gerekiyor, ne onla ne
de onsuz olmuyor. Tereyağını sevenler
için güzel bir tarif...
Kayısıdan dolayı
ekşi diyenler oldu ama ekşi sevenler için denemeye değer. Tatlı kayısı ile
deneyebilirsiniz eğer ekşi sevmiyorsanız, diğer tatlı meyvelerle de yapılabilir,
sanırım ben bütün meyvelerle deneyeceğim ama bunun için de evimize konuk
birilerinin gelmesi lazım tabii yoksa yapıp yapıp yemek olmuyor... Sonrası
önemli, aman dikkat bir dilimden fazlasına hayır diyebilmemiz lazım...
MALZEMELER
Tart için:
½ su bardağı
şeker
1+ 1/3 su bardağı
un
120 g tereyağ
1 tane yumurta
Bir tutam tuz
Malzemeleri iyice
karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediniz ve 30 dk buzdolabında dinlendiriniz.
Sonra tart kalıbına yerleştirip üstüne yağlı kağıt ve nohut taneleri koyarak (şekilsiz kabarmaması için) 170" lik fırında 25 dk pişiriniz.
Krema için:
50 g erimiş
tereyağ
½ su bardağı toz
badem
½ su bardağı toz
şeker
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı krema
Bir tutam tuz
Üstü için:
Yeteri miktarda
kayısı
Badem
Krema
malzemelerinin hepsini çırpın ve fırından çıkan tart hamurunun üstüne dökün,
ince dilimlenmiş kayısıları üstüne dizin. 30-35 dk daha pişirin. Fırından
çıkarınca bademle süsleyebilirsiniz, daha farklı malzemeler de
kullanabilirsiniz, mesela pudra şekeri ile süsleme yapılabilir, bu fikir
eşimden geldi...
AFİYET OLSUN
Süper olmuş,bayıldım..Çok şık ve leziz görünüyor...Kayısılar bitmeden denemek lazım..sevgiler.
YanıtlaSilben cok severim ekşi ve tatlıyı bır arada o yuzden eminim benim çok hoşuma gider:)ellerinize sağlık nefis görünüyor :)
YanıtlaSilNefissssssssss,ellerine sağlık.
YanıtlaSilPek guzel olmuş, ellerine saglık canım arkadasım....
YanıtlaSilenfes görünüyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
afiyet olsun...
Kayısılarla bademler nasıl da güzel yakışmışlar.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilMuhteşem gözüküyor, okurkende yağı fazla gibi geliyor ama dediğiniz gibi belki denemelerle yağda azaltma yapılabilir. Yanında dondurmayla ne de güzel gider,elinize sağlık. Bu haftasonu misafirime deneyeyim, bayılırım hemen denemeye( özellikle misafirlere )
YanıtlaSilsevgilerle.
Ellerinize sağlık..Ben buna benzer bir tarif yaptım.Ama daha hafif...Şeftalili tart ..Çok güzel oluyor...Hele ananaslısına ölürsün.... fatoşun mutfak günlüğğ
YanıtlaSilelinize sağlık...
YanıtlaSil