Ana içeriğe atla

KADAYIFLI TATLI VE HAYIRLI RAMAZANLAR



Yazarım sanmıştım ama yazamadım, olmadı, yolculuktu, işlerdi derken bir bakmışım günler geçmiş, Ramazan da gelmiş... Neyse kaldığımız yerden devam...
Herkese gönül huzuruyla geçen bir Ramazan, dualarımızın kabul edildiği ve oruçların sağlık içinde tutulduğu günler ve güzel iftar sofralarında sevdiklerimizle buluşmak diliyorum...
Tatlı; oruçla geçen bir günün  ardından en çok istenen lezzetlerden, iftar sofralarının sonunda dört gözle beklenen, şerbetli, sütlü hiç farketmez...
İşte güzel bir tatlı tarifi sizlere, herkesin bildiği bir tarif, benimkisi sadece hatırlatmak amaçlı, soğuk soğuk yemesi güzel oluyor, hem de çok hafif...
MALZEMELER
300 g kadayıf
2-3 yemek kaşığı tereyağ
½ yemek kaşığı şeker
Badem, fındık
Önce kadayıflı kısımı yapmanızı tavsiye ederim, biraz oyalayıcı, başında durmak gerekiyor. Önce kadayıfları ufak ufak parçalara ayırın. Sonra tereyağını ve kadayıfları bir tavada pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, ama karıştırmayı bırakmayın, ocağın ateşi de çok fazla olmasın, yoksa çok kolay yanıyor... Biraz uzun sürüyor ama olsun güzel bir lezzet için değer. Hafif pembeleşen kadayıfları ocaktan alın ve içine şekerini ilave edin ve ayrıca ayrı bir yerde kavurduğunuz iri dövülmüş badem ve fındık karışımını da ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ
125 ml krema 
Krema hariç bütün malzemeleri karıştırın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın, kremayı ilave edip 2-3 dk çırpın ve vanilyayı ilave edin.
Servisi değişik şekillerde yapabilirsiniz, isterseniz kare borcama önce muhallebi, sonra kadayıflı karışım ve sonra muhallebi dökerek hazırlayabilirsiniz ya da tek kişilik sunumlar yapabilirsiniz, ister kaselere ister bardaklara, ben bardakta ikram etmeyi daha çok seviyorum. Bardakların altına biraz muhallebi, araya kadayıf ve üstüne biraz daha muhallebi. Kadayıflı muhallebileriniz artık buzdolabına girmeye hazır. İkram edene kadar dolapta bekleyebilirler. İkram edeceğiniz zaman kalan kadayıf ile üzerini süsleyebilirsiniz, daha önceden muhallebinin üstünü kadayıflarla süslerseniz eğer kadayıflar yumuşuyor ama ikram etmeden hemen önce ilave ederseniz kıtır kıtır oluyor...



AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. hi ha haaaaa ben bunu çok severim....
    en sevdiğim tatlılar arasındadır...
    karnım öyle açki ....
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler....
    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. tatlı nefis görünüyor olmuş belli, ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  3. canım nefis bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.hayırlı ramazanlar.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. bizim evde tatlı var ama bu tatlıdanda istiyorum mumkunse :))çok severim muhallebili kadayıf tatlısını..ellerinize sağlık..hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık nefis görünüyor.bayılırım bu tatlıya .olsada yesek..hayırlı ramazanlar..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor iftardan sonra yemesi güzel olur ellerine sağlık hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  7. Harika bir tatli, bende cok severim ellerine saglik canim...Hayirli ramazanlar...

    YanıtlaSil
  8. sunumuna bayıldım:))Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Muhallebili kadayiz kimbilir ne lezzetlidir ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  10. nefis gözüküyor ellerinize sağlık.sizi takibe aldım bende bekliyorum

    YanıtlaSil
  11. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Harika! Mmmh çook enfes bi tatli!!
    Ellerine saglik!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa