Yazarım sanmıştım
ama yazamadım, olmadı, yolculuktu, işlerdi derken bir bakmışım günler geçmiş,
Ramazan da gelmiş... Neyse kaldığımız yerden devam...
Herkese gönül
huzuruyla geçen bir Ramazan, dualarımızın kabul edildiği ve oruçların sağlık içinde tutulduğu günler ve güzel iftar sofralarında sevdiklerimizle
buluşmak diliyorum...
Tatlı; oruçla
geçen bir günün ardından en çok istenen
lezzetlerden, iftar sofralarının sonunda dört gözle beklenen, şerbetli, sütlü
hiç farketmez...
İşte güzel bir
tatlı tarifi sizlere, herkesin bildiği bir tarif, benimkisi sadece hatırlatmak
amaçlı, soğuk soğuk yemesi güzel oluyor, hem de çok hafif...
MALZEMELER
300 g kadayıf
2-3 yemek kaşığı
tereyağ
½ yemek kaşığı
şeker
Badem, fındık
Önce kadayıflı
kısımı yapmanızı tavsiye ederim, biraz oyalayıcı, başında durmak gerekiyor.
Önce kadayıfları ufak ufak parçalara ayırın. Sonra tereyağını ve kadayıfları bir tavada pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun,
ama karıştırmayı bırakmayın, ocağın ateşi de çok fazla olmasın, yoksa çok
kolay yanıyor... Biraz uzun sürüyor ama olsun güzel bir lezzet için değer. Hafif
pembeleşen kadayıfları ocaktan alın ve içine şekerini ilave edin ve ayrıca ayrı
bir yerde kavurduğunuz iri dövülmüş badem ve fındık karışımını da ekleyin ve
karıştırıp soğumaya bırakın.
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz
şeker
2 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ
125 ml krema
Krema hariç bütün malzemeleri karıştırın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın, kremayı ilave edip 2-3 dk çırpın ve vanilyayı
ilave edin.
Servisi değişik
şekillerde yapabilirsiniz, isterseniz kare borcama önce muhallebi, sonra
kadayıflı karışım ve sonra muhallebi dökerek hazırlayabilirsiniz ya da tek
kişilik sunumlar yapabilirsiniz, ister kaselere ister bardaklara, ben bardakta
ikram etmeyi daha çok seviyorum. Bardakların altına biraz muhallebi, araya
kadayıf ve üstüne biraz daha muhallebi. Kadayıflı muhallebileriniz artık buzdolabına
girmeye hazır. İkram edene kadar dolapta bekleyebilirler. İkram edeceğiniz
zaman kalan kadayıf ile üzerini süsleyebilirsiniz, daha önceden muhallebinin
üstünü kadayıflarla süslerseniz eğer kadayıflar yumuşuyor ama ikram etmeden
hemen önce ilave ederseniz kıtır kıtır oluyor...
AFİYET OLSUN
hi ha haaaaa ben bunu çok severim....
YanıtlaSilen sevdiğim tatlılar arasındadır...
karnım öyle açki ....
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler....
hayırlı ramazanlar...
tatlı nefis görünüyor olmuş belli, ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilcanım nefis bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.hayırlı ramazanlar.sevgiler:)
YanıtlaSilbizim evde tatlı var ama bu tatlıdanda istiyorum mumkunse :))çok severim muhallebili kadayıf tatlısını..ellerinize sağlık..hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.bayılırım bu tatlıya .olsada yesek..hayırlı ramazanlar..sevgiler
YanıtlaSilçok güzel görünüyor iftardan sonra yemesi güzel olur ellerine sağlık hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSilHarika bir tatli, bende cok severim ellerine saglik canim...Hayirli ramazanlar...
YanıtlaSilEline sağlık
YanıtlaSilsunumuna bayıldım:))Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMuhallebili kadayiz kimbilir ne lezzetlidir ellerinize saglik..
YanıtlaSilnefis gözüküyor ellerinize sağlık.sizi takibe aldım bende bekliyorum
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHarika! Mmmh çook enfes bi tatli!!
YanıtlaSilEllerine saglik!