Yumuşacık, mis
gibi tarçın kokan bir kek. Eğer hafif ıslak kekleri seviyorsanız benim gibi bu
tarifi deneyin derim. Elmalı kekleri seviyorum, elmalar pişerken çok hoş bir
lezzet kazanıyor ve kekin lezzetini arttırıyor, hafif hafif gelen tarçın tadı da
ayrı bir lezzet...
MALZEMELER
Kek için,
4 tane yumurta
1 su bardağı
şeker
1 su bardağı
yoğurt
½ su bardağı
sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma
tozu
Elmalı karışım
için,
4 tane tatlı elma
1 çay kaşığı
tarçın
Önce elmalı
karışım için elmaları soyup dilimleyelim ve çukur bir kap içinde şeker ve
tarçın ile iyice karıştıralım. Kek kalıbının içine yağlı kağıt serelim ve
kalıbın dibine bu karıştırdığımız elmalardan bir sıra olacak şekilde dizelim.
Sonra kek
malzemelerinin hepsini karışana dek çırpalım ve geri kalan elma karışımını
çırptığımız kek karışımının içine ilave edip kaşık yardımı ile karıştıralım ve
kek kalıbındaki dizdiğimiz elmaların üstüne dökelim. Elma miktarını daha da
fazlalaştırabilirsiniz, tarçını da öyle ama tarçın biraz fazla olunca acılık
veriyor... 180° lik fırında yavaş yavaş yaklaşık 45-50 dk pişirelim ve fırından
çıkaralım. Soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve afiyetle yiyelim...
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve afiyetle yiyelim...
AFİYET OLSUN
kokusunu alır gibi oldum,ben severim böyle ıslak ve yumuşacık kekleri,eline sağlık.
YanıtlaSilbende cok severim elmali keki.tarcinin komusu yeter.
YanıtlaSilElmalı herşeyin öncelikle kokusunu seviyorum :)
YanıtlaSilElmayla tarçının o birleşimine hayranım..Ellerinize sağlık .Enfes görünüyor.Bir dilim alıp kaçıyorum
YanıtlaSilSevgiler
bu keki bende yapıyorum ama yoğurt ve yağ kullanmadan..ellerinize sağlık sizin kekinizde çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilsüper, ben de denerim, teşekkürler...
Silıslak kekleri daha çok severim. elma, tarçın offff misss. ben de deneyeceğim.
YanıtlaSil