Asıl adı Girit
Kabağı aslında, ben tombul kabak diyorum. Diğer uzun kabaklara göre lezzet
açısından bir farkı yok, tek farkı sunumu ve birer porsiyonluk olması...Kabak
zaten başlı başına çok hoş bir sebze, bir çok yararı olduğu gibi çok farklı şekillerde
de tüketilmeye uygun, çiğ bile yenebiliyor salatalık gibi...
Kabak dolması
basit bir yemek, bu nedenle genellikle yaparım, yanında yoğurt ile çok güzel
oluyor. Ev halkı sıkılana kadar bir müddet yaparım sonra biraz ara veririm ve
sonra gene devam.
Kabak dolmasını
yapmak için önce kabaklarınızın içini ayıklıyorsunuz ve kabaklardan
çıkardığınız iç kısımları atmıyorsunuz, tuzlu kek ve mücverde rahatlıkla
kullanabilirsiniz. Kabakların kabuklarını da isterseniz soyabilirsiniz, çok
taze kabakların kabuklarını soymuyorum.
Sonra dolma içini
hazırlayalım, malzemelerin miktarını siz kabak sayısına göre
ayarlayabilirsiniz. İç malzemenin artması ihtimaline karşı bir iki domatesi de
hazırda bulundurmakta fayda var, kabakların yanına domates dolması da eşlik
edebiliyor zaman zaman... Pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış
dere otu, maydanoz, tuz, karabiber ve sevdiğiniz farklı baharatlar da olabilir
ve biraz da zeytinyağı ve sert olmasını
önleyecek miktarda su ilave ederek iç malzemesini karıştırıp hazırlayabilirsiniz.
Sonra kabakların içini bu malzeme ile doldurun ama tam doldurmayın, pirinçler
pişerken kabardığı için kabakların dışına taşıyor.
Sonra küp küp
doğranmış domates, ince ince doğranmış soğan ve sarımsakları az bir sıvı yağ
ile tencerede şöyle bir çevirin, biraz da salça ilave edin sonra doldurduğunuz
kabakları tencereye dizin, yeteri kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişirin,
eviniz mis gibi koksun...
AFİYET OLSUN
Canım nefis bir dolma olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilTEZGAHLARDA ÇOKTAN YERİNİ ALDI AMA BEN HALA YAPAMADIM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK SEVERİM..
YanıtlaSilBugünkü menüm kabak dolması *.* gönül olmayanından * .*
YanıtlaSilYazın vazgeçilmezidir. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilhımm harika gözüküyor. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSil