13 Haziran 2012

TAZE FASULYE VE HAVUÇLU PİLAV



Artık taze fasulye daha sık yapılacak, yaz geldi ya...Yaz gelince en çok fasulye kokar mutfaklar nedense, zeytinyağlısı, etlisi, türlüye katılmış olanı, kavrulanı...bir sürü yemek çeşidi var fasulyenin, kendisi de çok çeşitli ya; Ayşe Kadın, Sırık, Çalı...en güzel sebzelerden biridir fasulye. Pişirmesi çok basittir, bir o kadar da tatlı ve lezzetlidir. Ama kart ve kılçıklı olanlarına dikkat etmek gerekir, pişerken sorun olabilir, bir türlü pişmezler, pişmiş görünüp yerken kıtır kıtır olurlar.



Önce zeytinyağında ince doğranmış soğanlar şöyle bir çevrilir, ben neredeyse hiç kavurmam, sonra iri doğranmış sarımsaklar, domates ve sivri biberler ilave edilir, onlar da ufak ufak doğranmış olarak. Sonra ayıkladığınız fasulyeler ilave edilir tuzla birlikte, üstünü geçecek kadar su ile ve ocak kısık ateşe getirilir, yavaş yavaş pişirilir. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Domatesi çok doğradığım zaman salça ilave etmiyorum. Sıklıkla yaptığım bir yöntem de; zeytinyağını pişerken değil de en son piştikten sonra üstüne gezdirmek. Zeytinyağının kokusu ve tadı daha bir taze oluyor bu şekilde...

Fasulyenin yanına da en çok şehriyeli pilavı tavsiye ederim ama eğer sürekli şehriyeli ya da sade pilav yapmaktan sıkıldıysanız benim gibi havuçlusunu da deneyebilirsiniz. Şehriye yerine rendelediğiniz havuçları sıvıyağda biraz kavurun ve üstüne pirinçleri ilave ederek normal pilav gibi pişirin, fena olmadı, havuçlu pilav da yakıştı taze fasulyenin yanına...

AFİYET OLSUN



4 yorum:

  1. bende dün yumurtalısını yaptım ellerine sağlık çok severim taze fasülyeyi,pirinç pilavını havuçla denemdim denemek gerek..

    YanıtlaSil
  2. Pilavın her türlüsünü severim .
    Taze fasulye ile birlikte güzel bir yaz menüsü olmuş , ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık havuçlu pilavı deneyeceğim. Bak bu harika artık facebookta. Beklerim
    http://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...