İlk başta
biraz tuhaf geliyor insana ama hiç tereddüt etmeden denemenizi önereceğim
tariflerden biri. Yapılışı kolay ama biraz sabır istiyor, başında beklemeniz
gerekiyor. İlk gördüğüm andan itibaren merak ettiğim ve yapmak için
sabırsızlandığım bir lezzet. Sonunda ben de yaptım ve çok memnun kaldım. Tadı
da tam da bildiğimiz bir tat aslında. Ama yaparken böyle bir sonuç alacağınız aklınıza gelmiyor. Hatta
eve yayılan kokudan rahatsız olanlar bile olabilir ve ben ne yapıyorum diye kendi kendinize sorabilirsiniz. Ama sonra
o bembeyaz sütten böyle karamel renginin
oluştuğunu görünce ve tadına bakınca yüzünüzün şekli değişiyor, tadına bakanlar
memnun kalıyor. Hani şu bizim çocukluğumuzun mis mis bon bon şekerleri vardı ya
tadı aynen öyle, tam bir karamel…
1,5 litre
süt
1,5 su
bardağı toz şeker
1 çay
kaşığı karbonat
1 paket
vanilya
Önce süt ve
şekeri derin bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya
başlayınca karbonatı ilave edin ve başından ayrılmadan sürekli karıştırın çünkü
kabarıyor. Arasıra ocaktan alarak karıştırmaya devam edin. Çok kabarabilir ve
taşabilir. Sonra kısık ateşe alıp, aralıklarla karıştırarak pişirmeye devam
edin. Renginin yavaş yavaş değiştiğini göreceksiniz. İlk 1,5 saatte ara
ara karıştırabilirsiniz ama sonra ki 1 saatte sürekli karıştırın. Sonra ateşi
kapatın ve vanilyayı ilave ederek bir müddet daha karıştırmaya devam edin. Bir
çok tarif okudum süt karameli ile ilgili; çubuk vanilya ve tarçın ilave edenler
olduğu gibi damla sakızı ilave edenler de var, neden olmasın, denenebilir…
Soğumaya
başlayınca daha da koyulaşıyor ve daha güzel bir kıvam alıyor. Sonra kavanoza
alıp ılıdığında buzdolabına kaldırabilir ve orada muhafaza edebilirsiniz. Ben
buzdolabında 2 aya yakındır tutuyorum ve hala hiç bir şey olmadı, yani uzun
süre dayanıyor ve hatta durdukça da daha bir güzelleşiyor.
Ve bundan
sonra istediğiniz gibi tüketebilirsiniz; kaşık kaşık yiyerek, ekmek üstüne
sürerek, keklere sos olarak, kurabiyelere marmelat gibi…
AFİYET
OLSUN
Pek severim kendilerini. Tehlikeli bir lezzet!
YanıtlaSilHem de nasıl :))
Silkarameli çok severim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon
ilk kez duyuyorum görüyorum..eminim çok guzel olmuştr.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmerhaba blogunuz çok şeker...
YanıtlaSiltakibe aldım sizi...
sizde beni takibe alırsanız sevinirim...
ellerinize sağlık...
kocaman sevgiler...
Arkadasım diye demiyorum bizzat ellerinden yedim, harika ,harika harika....
YanıtlaSilBende yapmak istiyorum ama useniyorum, belki bir gün !......svg......iyi tatiller....
Ellerinize Sağlık Güzel olmuş, zahmetlerinizin karşılığını inşallah fazlasıyla alırsınız... teşekürrler..
YanıtlaSilEllerinize Sağlık Güzel olmuş, zahmetlerinizin karşılığını inşallah fazlasıyla alırsınız... teşekürrler..
YanıtlaSililk kez duydum. bende denemek istiyorum. teşekkürler.
YanıtlaSilSüt karamelini çok duydum bende denemek istiyorum..Bununla yapılan bir cheesecake tarifi var,süper..ellerine sağlık..sizi izliyorum..banada beklerim..sevgiler..
YanıtlaSilAllahım bunu denememiş bir ben kalmış olmalıyım :) Nefis olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKaramelin tadına,kokusuna bayılırım ..
YanıtlaSilçok ilginç geldi ilk bakışta ama anlatımınızdan lezzetli olduğu anlaşılıyor..
Ellerinize sağlık:)
muko gıda sanayi ve tic ltd şti tarafından şu aada dolche de leche nin distribütörlüğünü alarak türkiyeye getirdik
YanıtlaSilVia Gelato yemek sepetinden sipariş verebilir
veya
0212 230 2159 dan hülya hanımla görüşebilirsiniz