Somon aynı ama soslar farklı. Genelde aynı şekilde
pişiriyorum somonu...
Hafif ve pişirmesi
kolay bir balık, lezzeti de kendinden, sağlıklı olduğunu da düşünürsek, daha ne olsun, güzel bir yemek öğünü...
Tavada ızgara
gibi pişen balıklarımızı bir tabağa
aldıktan sonra, bir tavaya zeytinyağını, ince halkalar şeklinde doğranmış
soğanları ve küp küp doğranmış sarımsakları koyuyoruz ve karıştırarak hafifce
yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ben sarımsakları biraz iri doğruyorum, bu şekilde
yemesi daha güzel oluyor, siz nasıl isterseniz öyle doğrayabilirsiniz, ister
minik, ister iri. Sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz, biraz da
domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Tuz, kekik,
fesleğen ilavesi yapıyoruz. Kekik ve fesleğen kuru olabilir ama tazesi olursa
daha güzel oluyor. Kekik ve fesleğen çok keskin olduğu için kullanırken
dikkatli olmak lazım çünkü çok olursa yemeğin tadını sertleştiriyorlar, azar
azar katmakta fayda var. Ve bir de iri kıyılmış maydanoz ilavesi ile sosumuz
tamamlanıyor. Miktar vermedim çünkü siz balık miktarına göre ayarlama
yapabilirsiniz, eğer sos fazla gelirse yani artarsa merak etmeyin, tek başına
da tüketilebilecek bir sos, buzdolabında saklayabilirsiniz fazlasını ve ayrıca
ekmekle yemesi de güzel oluyor ama dikkat, bu sosla birlikte ne kadar ekmek
yediğinizi anlamıyorsunuz... Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra balığımızın
üstüne döküp, kekik ve fesleğen kokusu eşliğinde afiyetle balığın tadına bakabiliriz,
sevdiysek eğer biraz daha alıp afiyetle yemeğe devam ediyoruz...
AFİYET OLSUN
Itiraf ediyorum, sos bile başlıbaşına enfes ve somana da çok yakışıyor. O tabağı ben götürdüm oradan biliyorum :-)
YanıtlaSilbalık zaten güzel bir besin birde soslandımı yemede yanında yat eline sağlık
YanıtlaSilEŞİMİ SOMONLA PEK BARIŞTIRAMADIM AMA,BEN SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHiç denemediğim birlezzet eline sağlık..
YanıtlaSilbalığı çok severiz buda güzel bir tarif olmuş.Sarımsakları bende yemeklerde iri halde severim.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok nefis görünüyor ekmek bandırasım geldi. ellerine sağlık...
YanıtlaSilTavada bu şekilde yapıp sonra üzerine kaşar rendeleyerek 5 dakika fırınladığım bir tarifim var bloğumda gerçekten bu tarif süper oluyor somon yemiyenlere somon yedirir:)Ellerinize sağlık
YanıtlaSil