Ana içeriğe atla

BİBER KAVURMA


Yaz geldi ya artık biberler de çoğalmaya başladı mutfaklarda. Çıtır çıtır öylesine de yenir, kızartması da yapılır, salatalara lezzet de verir.
Biber kavurmasını yeşil biberler ile yapabileceğiniz gibi renkli kalın dolmalık biberlerle de yapabilirsiniz.  
Biberleri ve domatesleri doğradıktan sonra zeytinyağı ilave edilmiş bir tavaya koyup, tavanın ağzını kapatıyorsunuz ve ocağın altını da hararetli bir ateş olmayacak şekilde kısıyorsunuz. Biberler ve domates yavaş yavaş pişiyor, kızartma gibi değil, daha az yağda gayet güzel bir lezzet oluyor. Biberler ve domatesler yumuşayınca sarımsakları da ince ince doğrayıp ilave ediyorsunuz ve biraz da böyle pişiriyorsunuz. Sonra tuzunu ilave edip ocağı kapatıyorsunuz. İsterseniz biraz da biber salçası ilave edebilirsiniz, hem renk hem de daha bir lezzet veriyor. Sonra bu karışımı servis tabağına alın ve üstüne yoğurt dökün, isterseniz sarımsaklı yoğurt da yapabilirsiniz. Ben sarımsağını içine koyduğum için yoğurda ilave etmiyorum, böylece kokmasını da önlemiş oluyorum sanırım. Üstünü de maydanoz ile süslediniz mi tamamdır...

AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. ohh mis ellerine sağlık.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok guzel görünüyor..
    artık izleyicinizim:)
    bende sizi bloguma beklerim
    http://sevilindenizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. merhaba öncelikle blogunuz ismine bayıldım :) çok doğru hayat mutfakta güzeldir bence de... biber kavurması da yazın olmazsa olmazı ellerinize sağlık bana da beklerim inşallah görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    MÜKEMMEL.
    ALDIM GİDİYORUM...

    YanıtlaSil
  5. bede bir tabak aldım çok güzel olmuş ellerine sağlık görünce dayanamadım hoşça kal.

    YanıtlaSil
  6. ben biber sevmem ama çocuklar ve eşim bayılır. bu tarif tam onlara göre. bende yapayım. mutlu olsunlar.senin de ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Muhteşemm:)) Tam bir yaz yemeği olmuş bayılırım:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa