Ana içeriğe atla

BEŞAMEL SOSLU SOMON VE ISPANAK SOTE


Balıklardan somon olunca yanına herşey yakışıyor. Farklı bir çok sosla yenebiliyor...
Sade hali zaten lezzetli, bir de sos ilave edince çok hoş bir lezzet çıkıyor ortaya.
Bu sefer beşamel soslu bir tarif;
MALZEMELER
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
200 ml krema
Tuz, karabiber, köri, zencefil
Sıvıyağ ile unu şöyle bir kavurup sütü ilave ediyoruz. Bu işlemleri yaparken sürekli çırpma teli ile çırpıyoruz ki pürüzsüz bir sos olsun. Kaynamaya ve kıvam bulmaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve kremasını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz, sonra baharatlarını da ilave edip özleşene kadar çırpıyoruz. Beşamel sosumuz hazırlanmış oldu. Bu ölçü fazla gelebilir, bu nedenle bu miktarların yarısını kullanabilirsiniz, ayarlaması size kalmış. Kıvamı çok koyu olursa yavaş yavaş sütle çırparak ayarlayabilirsiniz. Arzu ederseniz içine başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Ben dereotu da doğruyorum bazen, fena olmuyor.
Bu sosu tavada kısık ateşte pişirdiğiniz somonların üstüne arzu ettiğiniz miktarda dökerek servis yapabilirsiniz. Yanına da zeytinyağda bol soğan ile sotelediğiniz ıspanakları ilave ederek farklı bir ikili oluşturabilirsiniz...

AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. beşamlle somonu hiç denememiştim,denemek lazım ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. MMMM MİSLER GİBİ OLMUŞ CANIM..
    ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  3. Somonu bizde,özellikle tamda senin yaptigin gibi cok seviyoruz! Ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu şekilde hiç denememiştim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa