Balıklardan somon
olunca yanına herşey yakışıyor. Farklı bir çok sosla yenebiliyor...
Sade hali zaten
lezzetli, bir de sos ilave edince çok hoş bir lezzet çıkıyor ortaya.
Bu sefer beşamel
soslu bir tarif;
MALZEMELER
2 yemek kaşığı
sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
200 ml krema
Tuz, karabiber,
köri, zencefil
Sıvıyağ ile unu
şöyle bir kavurup sütü ilave ediyoruz. Bu işlemleri yaparken sürekli çırpma
teli ile çırpıyoruz ki pürüzsüz bir sos olsun. Kaynamaya ve kıvam bulmaya
başlayınca ocaktan alıyoruz ve kremasını ilave edip karıştırmaya devam
ediyoruz, sonra baharatlarını da ilave edip özleşene kadar çırpıyoruz. Beşamel
sosumuz hazırlanmış oldu. Bu ölçü fazla gelebilir, bu nedenle bu miktarların
yarısını kullanabilirsiniz, ayarlaması size kalmış. Kıvamı çok koyu olursa
yavaş yavaş sütle çırparak ayarlayabilirsiniz. Arzu ederseniz içine başka
baharatlar da ilave edebilirsiniz. Ben dereotu da doğruyorum bazen, fena
olmuyor.
Bu sosu tavada
kısık ateşte pişirdiğiniz somonların üstüne arzu ettiğiniz miktarda dökerek servis yapabilirsiniz. Yanına da
zeytinyağda bol soğan ile sotelediğiniz ıspanakları ilave ederek farklı bir ikili
oluşturabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
beşamlle somonu hiç denememiştim,denemek lazım ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMMMM MİSLER GİBİ OLMUŞ CANIM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK..
Somonu bizde,özellikle tamda senin yaptigin gibi cok seviyoruz! Ellerine saglik ;)
YanıtlaSilBu şekilde hiç denememiştim nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilElinize sağlık ;)
YanıtlaSil