Ana içeriğe atla

EŞİMİN SALATASI



Çok sık olmasa da eşim yapar bu salatayı ve hepimiz zevkle yeriz. Salata tabağında kalan son damlaya kadar... Bu salata tek başına bir yemek gibi yenebilir, çok da doyurucu.
İçindeki malzemeler her evde olan malzemeler;
3 tane domates
3 adet taze soğanın beyaz kısımları
8-10 adet ufak turp
1 adet salatalık
1 adet küçük bir iceberg
4-5 dal taze nane
4-5 dal maydanoz
Bir tutam kuru nane
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe bağlı olarak tuz
Doğranması gereken bütün malzemeleri küçük küçük doğradıktan sonra diğer malzemelerle karıştırın.
İşte bu kadar... Ama hatırlatmam gereken bir konu var, o da salatanın suyu ile ilgili, çünkü çok lezzetli, masada bulunanlarla mücadeleye değer...
Ellerine sağlık...



AFİYET OLSUN 


 

Yorumlar

  1. Kendi salatama yorum yapmam dogru olmaz, aslinda siradan bir salata ama sanirim ben yaptigim icin ;) ve çok sık yapmadigim icin ev halki tarafindan buyuk itibar goruyor.
    Bu arada zeytin yagini ve yogurdu biraz daha fazla tutarsaniz ve buyukce bir kapta birkac dakika guzelce karistirirsaniz guzel olur.
    Blog'unda yerverdigi icin de esime ayrica tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  2. Benim esim mutfaktan cikmaz ve beni cildirtir .O kadar dagitirki mutfagi 3 gun temizleyemem .Ama itiraf edeyim ,hunkar begendiden ,acmaya kadar her is gelir elinden .Senin esin birak salata da kalsin .en azindan mutfagin temiz kalir -Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor, eşinizin eline koluna sağlık.Canım bana verdiğin güzel ödül için çoooook teşekkür ederim, 3-4 gündür giremiyorum bloguma.Galiba bu güzel bahar havalarına aldanıp, birazcık hasta oldum:(
    Mutlu mutlu haftalar olsun inşallah, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. eşinin ellerine sağlık... denemeye değer.. sizlerede afiyet olsun...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa