Ana içeriğe atla

ENGİNARLI PİLAV



Tam mevsimindeyiz. Bol bol tüketmeli, yiyebildiğimiz kadar yemeli bu karaciğer dostu sebzeyi. Sizi bilmem ama ben çok severim. 40 gün, her gün 1 enginar yersek eğer hem karaciğerimizin hem de kanımızın temizlendiği söyleniyor. Kaynatıp suyunu içmek bile faydalıymış, yemesini sevmeyenler için bir alternatif olabilir. Bu söylenenleri dikkate almak lazım...
Enginar temizlemesi zor olan bir sebze, bu nedenle caydırıcı olabilir ama artık pazarlarda ayıklanarak satılıyor olması işimizi kolaylaştırıyor. Bebek  enginarların temizlenmesi daha kolay, dış kabuklarını aldıktan sonra rahatlıkla yemeklerde kullanabilirsiniz. Derin dondurucular sayesinde her zaman yemek de mümkün artık bu yararlı sebzeyi. Ben kışın da yapıyorum bu sayede.
Pilavın yapımı basit, burada minik enginarları kullandım, normal enginarı dörde bölüp öyle de kullanabilirsiniz.
Bol soğan ve sarımsağı biraz zeytinyağı ile tencerede çok az kavurduktan sonra dolmalık fıstıkları da ilave edin ve biraz daha kavurun ama renkleri dönmesin yani biraz yumuşasın, yağı yakmamaya dikkat edin. Bu miktarlar size bağlı olduğu için gereken miktarda pirinci, enginarları ve tuzunu ilave ettikten sonra şöyle bir karştırıp üstünü geçecek kadar su ile kısık ateşte pişirmeye bırakın. Enginarları biraz fazla koyduğumu söylemeliyim, daha çok yiyebilmek için. Pilav pişene kadar siz de taze soğanın yeşil yapraklarını ve dere otunu doğrayın. Taze soğan ve dere otu da çok olursa lezzetli oluyor. Pilav pişince ocağı kapatın ve doğradığınız yeşillikleri de ilave ederek demlenmeye bırakın.
Bu pilavı hiç bir yemeğin yanına tamamlayıcı olarak yapmamanızı öneririm, tek başına gayet doyurucu...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Tam bir bahar pilavı... 2 gün önce bu tarifi Gülben Ergen'in programında Sedef İybar'ın yaptığını görmüştüm. Ama oradaki tarifte taze soğan kavrularak konmuştu. Sanırım siz kuru soğanı kavurdunuz. Taze soğanı sonradan eklediniz. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, taze soğan ve dere otu böylelikle aromasını kaybetmemiş oluyor...

      Sil
  2. Canım nefis olmuş, ben de dün yaptım enginarlı pilav.Enginarın her yemeği güzel oluyor gerçekten.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. harika bir pilav olmuş canım eline sağlık...:)

    YanıtlaSil
  4. Cok lezzetli, doyurucu bir pilav! :)
    Ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  5. Enginar mevsimini iyi değerlendirmek gerek. Pilavı da çok güzel oluyor. Biz de sıkça yaparız.

    Ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa