09 Mayıs 2012

ENGİNARLI PİLAV




Tam mevsimindeyiz. Bol bol tüketmeli, yiyebildiğimiz kadar yemeli bu karaciğer dostu sebzeyi. Sizi bilmem ama ben çok severim. 40 gün, her gün 1 enginar yersek eğer hem karaciğerimizin hem de kanımızın temizlendiği söyleniyor. Kaynatıp suyunu içmek bile faydalıymış, yemesini sevmeyenler için bir alternatif olabilir.Bu söylenenleri dikkate almak lazım...

Enginar temizlemesi zor olan bir sebze, bu nedenle caydırıcı olabilir ama artık pazarlarda ayıklanarak satılıyor olması işimizi kolaylaştırıyor. Bebek  enginarların temizlenmesi daha kolay, dış kabuklarını aldıktan sonra rahatlıkla yemeklerde kullanabilirsiniz. Derin dondurucular sayesinde her zaman yemek de mümkün artık bu yararlı sebzeyi. Ben kışın da yapıyorum bu sayede.

Pilavın yapımı basit, burada minik enginarları kullandım, normal enginarı dörde bölüp öyle de kullanabilirsiniz.

Bol soğan ve sarmısak ile birlikte biraz zeytinyağını tencerede çok az kavurduktan sonra dolmalık fıstıkları da ilave edin ve biraz daha kavurun ama renkleri dönmesin yani biraz yumuşasın, yağı yakmamaya dikkat edin. Bu miktarlar size bağlı olduğu için gereken miktarda pirinci, enginarları ve tuzunu ilave ettikten sonra şöyle bir karştırıp üstünü geçecek kadar su ile kısık ateşte pişirmeye bırakın. Enginarları biraz fazla koyduğumu söylemeliyim, daha çok yiyebilmek için. Pilav pişene kadar siz de taze soğanın yeşil yapraklarını ve dere otunu doğrayın. Taze soğan ve dere otu da çok olursa lezzetli oluyor. Pilav pişince ocağı kapatın ve doğradığınız yeşillikleri de ilave ederek demlenmeye bırakın.

Bu pilavı hiç bir yemeğin yanına tamamlayıcı olarak yapmamanızı öneririm, tek başına gayet doyurucu...



AFİYET OLSUN



7 yorum:

  1. Tam bir bahar pilavı... 2 gün önce bu tarifi Gülben Ergen'in programında Sedef İybar'ın yaptığını görmüştüm. Ama oradaki tarifte taze soğan kavrularak konmuştu. Sanırım siz kuru soğanı kavurdunuz. Taze soğanı sonradan eklediniz. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, taze soğan ve dere otu böylelikle aromasını kaybetmemiş oluyor...

      Sil
  2. Canım nefis olmuş, ben de dün yaptım enginarlı pilav.Enginarın her yemeği güzel oluyor gerçekten.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. harika bir pilav olmuş canım eline sağlık...:)

    YanıtlaSil
  4. Cok lezzetli, doyurucu bir pilav! :)
    Ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  5. Enginar mevsimini iyi değerlendirmek gerek. Pilavı da çok güzel oluyor. Biz de sıkça yaparız.

    Ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...