Ana içeriğe atla

BİR SABAH YÜRÜYÜŞÜNDEN GERİYE KALANLAR

KIR ÇİÇEKLERİ VE MENEMEN

Günün en sevdiğim zamanı herkesin daha yavaş yavaş uyandığı sabah vakitleri. Hava daha bir temiz günün ilerleyen saatlerine göre, daha bir isteyerek çekiyorum içime havayı derin derin sabah serinliğinde. Doğanın yeni bir güne uyanışını seyretmek huzur veriyor, bu nedenle sabah saatlerini kaçırmak istemiyorum. Geç kalkmak belki de bu yüzden bana göre değil. Okul zamanlarında da çalışmak için sabahın erken saatlerini tercih edenlerdendim zaten. Saatimi kurardım ve kalkardım erkenden, okuduklarımı daha iyi anlardım.


Ve en sevdiğim bir diğer yanı da bu sabah yürüyüşlerinin, hele de hafta sonu ise, tüm aile ile yapılan sohbetli bir kahvaltı. Yanına da bol damatesli menemen, ama her zaman değil, bahar geldi, yerini yaza bırakacak, işte bu zamanlar menemen zamanı bence, domatesler daha da güzelleşsin yaza doğru daha da lezzetlenir... Basittir menemeni yapmak; bolca soğan ve bir-iki diş de sarımsak zetinyağında şöyle bir çevrilir ve içine küp küp doğranmış domatesler ve ince doğranmış sivri biberler ilave edilerek karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılıp domateslerin yumuşaması beklenir. Sonra tuz ilave edilir, maydanoz, çok az da taze nane ve fesleğen doğranır. Fesleğen bir yaprak bile yeterli geliyor. Tazesi yoksa birer tutam kuru nane ve kuru fesleğen de olabilir. Fesleğen benim tercihim, isteğe göre farklı baharatlar da katılabilir. Ve  kişi sayısına göre yumurta ilave edilir, pişince ocaktan alınır.

Sonra sabah yaptığımız yürüyüşte toplanan kır çiçekleri bir vazoya konur ve yolda gördüğünüz diğer çiçeklerin ve sevimli hayvanların verdiği huzurla, sohbetler eşliğinde kahvaltılar yapılır...
Her gününüz  güzel bahar kahvaltıları tadında olsun...











Yorumlar

  1. Ohhh yürüyesim geldi ama yağmur şakır...

    YanıtlaSil
  2. sen sabahcisin demekki.dogruyu soylemek gerekirse ben sabahlari cok lanet olurum.kendime gelmem icin iki saat gecmesi gerekir.ben aksami,geceyi uxun oturmayi daha cok severim.

    YanıtlaSil
  3. Menemen es sevdiğim yemeklerden biridir. Çiçeklere mi bakayım melemene mi bilemedim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. sabahı erken saatleri doğanın güzelliğini tasvirden sonra, menemene bağlantı ...ne güzel anlatmışsın. güzel dileklerin için de ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, blogumda seni bekleyen bir sürpriz var.Merak ediyorsan.Bloguma gel. fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  6. Bir gün sabah gelecem valla sizin oraya yürüyüşe , baharı kaçırmadan....ama tabi kimildayana kadar yaz gecer güz de ,:( kıs a kismetse.......

    YanıtlaSil
  7. Çiçekler , fotoğraflar çok güzel .
    Menemen yaz aylarında favori yiyeceklerimdendir , çok severim , ellerine sağlık .
    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle , sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel çiçekler öyle. Menemeni ben de çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Cicek foto paylasimlari icin tesekkurler her biri ayri guzel..heleki kir ciciekleri..Guzel bir hafta dilegi ile

    YanıtlaSil
  10. Çiçekler ne kadar güzel,sabah sabah içim açıldı:)Menemeni çok severim,ellerine sağlık:)Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  11. Menemeni çok severim ellerine sağlık canım çiceklere bayıldım içim açıldı.

    YanıtlaSil
  12. merhaba..
    blogunuz cok renkli ve keyifli..tarifleriniZ ve sunumlariniz da bir o kadar guzel.

    YanıtlaSil
  13. Çiçeklere de bayıldım, menemene de.Hepsi çok güzel,ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa