Mutfağımda her zaman kurabiye olsa hayır demem. Tazeliğini uzun süre koruyan, zaman geçtikçe de lezzeti artan kurabiyeler, tatlı veya tuzlu farketmez. Şöyle içiniz ezildiğinde hemen bir tane ağzınıza atıverseniz güzel olmaz mı...
Bence çok güzel olur. İşte bu kurabiyeler de böyle, tadı durdukça güzelleşiyor ve uzun süre bayatlamadan duruyor.
MALZEMELER
3 tane yumurta ( bir yumurtanın beyazı üstü için)
1,5 su bardağı şeker
400 g lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 tane portakalın kabuğunun rendesi ( isterseniz )
Aldığı kadar un, yaklaşık 4 su bardağı
Üstü için;
1 tane yumurtanın beyazı
Bir miktar toz şeker
Bir yumurtanın beyazını ayırarak bütün malzemeleri karıştırın, sert bir hamur olmayacak, biraz yumuşak oluyor, ellerinize yapışan bir hamur oluyor, bu nedenle endişelenmeyin. Ne çok sert ne de çok yumuşak... Elde ettiğiniz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonra yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizin. Şekil verirken ellerinizi sıvı yağ ile yağlarsanız eğer hamurun elinize yapışmasına engel olabilirsiniz. Yuvarlak şekil verdiğiniz kurabiyelerin üstüne önce yumurta beyazı, sonra da toz şeker sürün. 180° lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Portakal kabuğunu seviyorsanız rendeleyebilirsiniz, esas tarifinde yok, ben bu sefer rendeledim, güzel oldu, portakal portakal koktu...
Afiyetle tatlı tatlı yemek için kurabiyeleriniz hazır...
AFİYET OLSUN
En sevdiğim kurabiyedir..
YanıtlaSilÇok sık yaparım..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
aynı tatları biliyor olmak çok güzel, teşekkür ederim...
Silellerine sağlık... açıkcası ben lor peynirli tatlı hiç yememiştim daha önce... denemek lazım : )
YanıtlaSilbence denemelisin, gerçekten hoş bir tadı var, teşekkür ederim...
Silbende her zaman tezgahta olsada atıştırsam derim ama yaptığım günde bitince bi daha kaç hafta sonra yaparım:))) ellerine sağlık çok güzel görünüyor....:)
YanıtlaSilEvet evet çok değişik ve güzeldir bunun lezzeti. Bayatlamaz da. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSil