Ana içeriğe atla

HAYAT ÇOCUKLARLA DEVAM EDER...

Bütün çocuklar güzeldir, bütün çocuklar özeldir...
Bu nedenle özel şeyleri hak ederler. Ailemizin devamını sağladıkları gibi bir ülkenin geleceğinin de temellerini oluşturur çocuklar.   Güzel günler yaşarlarsa eğer geleceği güzel hayal ederler. Yeni nesil onların gülen yüzleri ile yükselir.
Her konuda olduğu gibi Atatürk bunun da yıllar yıllar öncesinden farkına varmış ve bütün çocuklara geleceğimizin ümitleri olduklarını  hatırlatmak için, hiç bir ülkede olmayan bir milli bayramı armağan etmiştir; 
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Biz bu 23 Nisanlarla büyüdük. Her 23 Nisan ayrı bir çoşkuydu bizim için. Renkli kıyafetler içinde ezberlediğimiz şiirleri okumak ayrı bir heyecandı. Televizyonlarda 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenliği`ni seyretmek benim için büyük bir zevkti. Dünya ülkelerini tanımaktı, farklı dilleri konuşan çocukların varlığını öğrenmekti ve ne olursa olsun, hangi ülkeden olursa olsun bütün çocukların elele tutuştuğunun resmiydi 23 Nisanlar...
Her 23 Nisan`da içimdeki çocuk yine çoşar, gözlerim dolar şiir okuyan çocukları izlerken.
Bütün çocuklar sevinin bugün, eğlenin, çoşun, sizin gününüz bugün...
Geleceğin temellerini güzel düşüncelerle, mutlulukla kurun...

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.


















Yorumlar

  1. Maalesef benim cocuklarim boyle ozel gunleri yasayamiyor Almanya da .Anlatiyoruz ,bahsediyoruz ama Turkiyede olmayinca o heyecani hissedemiyorlar.yine de tum dunya cocuklarinin 23 nisani gonulden kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim için de büyük bir problem, Türkiye`de olsak bu çoşkuyu her an yaşayabilirdik, biz de çocuklara TRT`nin 23 Nisan programlarını seyrettirmeye çalışarak bu problemleri aşmaya çalışıyoruz...

      Sil
  2. Boyle ozel gunleri hatirlaman ve hatirlatman cok guzel... Eline saglik...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa