03 Nisan 2012

ET SOTE VE PATATES GRATEN





Et yemeklerinin yanına pilav olur genelde alışkanlıktan olsa gerek, şöyle tereyağlı tane tane ya da yanında değil de pilav üstünde servis edilir...Sanki  ayrılmaz bir ikili olmuşlardır. Bizim evde de durum böyle, et yapılırsa yanına mutlaka pilav da olur.Yoksa eğer gözler arar tezgah üstünü pilav nerede kaldı diye...

Dedim ya alışkanlık. Ama bu sefer ben bu alışkanlığı bozdum. Et sotenin yanına graten yaptım, yakıştılar birbirlerine , siz de yapın bence...


Et sote için aldığınız dana kuşbaşı etleri (300 g) 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile orta ateşte şöyle bir çevirin, sonra ince ince doğradığınız 2 orta boy soğanı ilave edin, 5 diş sarımsağı da ince ince doğrayıp ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı salça ile birlikte 2 su bardağı su ilave ederek, bu arada istediğiniz oranda tuz ve diğer baharatları da ilave etmeyi unutmayın. Ben genelde kekik ilave ederim. Sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer su azalırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Graten tarifi için de buradan yararlanabilirsiniz.



AFİYET OLSUN



16 yorum:

  1. bizde de durum aynı canım et yemeklerinin yanına olmazsa olmazdır pilav ama denemek isterim patates graten ile sunmayı ellerine sağlık canım fikir için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeni tavsiye ederim, teşekkür ederim...

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor. Çok ilginçtir bizim evde de etin yanında mutlaka patates vardır. Eşim pilav ve türlerini fazla aramaz. Ben de değişiklik yapmak istediğimde etin yanına pilav yaparım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakikaten ilginç oldu...teşekkür ederim...

      Sil
  3. etin yanında nefis olur ellerine sağlık he ikiside nefis görünyor..

    YanıtlaSil
  4. bu süper ikiliye bayılırım:))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilavdan sıkılanlar için güzel bir ikili, teşekkür ederim...

      Sil
  5. çok lezzetli duruyor öğretmenim :)))

    YanıtlaSil
  6. Haklısın pilav aranır yanına hep et yemekelrinin..
    Gratende nefiss görünüyor..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadına baktıramasam da afiyet olsun...

      Sil
  7. Bloğunuza da bayıldım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, her zaman beklerim...

      Sil
  8. benim esimde pilavsiz neredeyse oturmaz sofraya.bende biktim artik pirinc pilavindan.ellerine saglik eminim cok yakismistir graten etin yanina.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...