Ana içeriğe atla

BAHARATLI DOMATES ÇORBASI


Televizyonda bir yemek programında gördüm ve hemen yapmak istedim, yapanın ellerine sağlık. Baharat sevenler için çok özel, sevmeyenler de deneyebilir tabii... Bizde hemen itiraz geldi  ama olsun ilaç niyetine içilebilecek bir çorba. Yaparken de eve yayılan kokusuna diyecek yok... Neyse bu kadar anlatmak yeter, siz de yapın, en azından bir kere deneyin beğenmezseniz yapmazsınız...
MALZEMELER
5-6 tane domates ( ben konserve domates kullandım, salça da kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
Biberiye, kekik, dere otu ( hepsinden birer tutam, ince doğranmış, taze olursa daha iyi ama kuru da olur)
2 yemek kaşığı un
Tuz
Soğan ve sarımsakları ince ince doğradıktan sonra zeytinyağını koyduğunuz tencereye ilave edin ve yavaş yavaş kavurun. Sonra doğradığınız biberiye, dere otu ve kekikleri de tencereye ilave edin, karıştırın ve unu da ilave edin. Tenceredeki malzemeler yumuşayınca domatesleri de ilave edin ve karıştırın, pişince bu karışımı blendırdan geçirin, su ilavesi ile çorba kıvamına getirdikten sonra kısık ateşte yavaş yavaş özleşinceye kadar kaynatın. Tuz ilavesini de yapınca çorbanız artık servise hazırdır. Eğer seviyorsanız krema ve kaşar peyniri rendesi de ilave edebilirsiniz. Herkese şifa olsun. Yok eğer ben sade domates çorbası severim derseniz de bu tarifi uygulayabilirsiniz...


AFİYET OLSUN 


Yorumlar

  1. domates çorbasının yeri bende başkadır. Çok severim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. yapılabilir bir çorba bence benim sevdiğim baharatlar var içinde ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. değişik bir domates çorbası tarifi. bizde çorbasız gün olmaz. bu çorbayı da mutlaka yapacağım. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sıcak sıcak,ne güzel içiler..
    En sevdiğim çorbalardan biri..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa