Bu pastaya neden ağlayan pasta ismi verilmiş hala anlamış değilim. Yıllar öncesinde yediğim zaman çok hoşuma gitmişti, adını duyunca da çok şaşırmıştım ama yine de tarif defterime adını değiştirmeden yazdım... Şimdilerde bir çok blogda görüyorum ve hala isminin sebebini bulmaya çalışıyorum.
İşte bu da benim ağlayan pastam, ismi ne olursa olsun denenmeye değer bir pasta, lezzetli bir pasta, kolay bir pasta, misafirlerinize ikram ederken yüzünüzü güldüren bir pasta...
MALZEMELER
Kek;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün bu malzemeleri normal bir kek yapar gibi mikserle özleşene kadar karıştırıyorsunuz ve 180 derecede pişiriyorsunuz.
Kek fırından çıkınca üstüne 1,5 su bardağı sütü dökerek ıslatıyorsunuz.
Krema;
Keki fırından çıkarıp üstüne sütü döktükten sonra soğumaya bırakın ve soğuyunca üstünü soğuk süt kremasını çok az bir pudra şekeri ile mikserle katılaşana kadar çırparak hazırladığınız krema ile kaplayın.
Sos;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
¾ su bardağı şeker
80 g bitter çikolata
Bitter çikolata hariç bütün bu malzemeleri karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın ve bitter çikolatayı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Çikolatalı sosunuz hazır...
Dilimlediğiniz pastanızı bu sosla servis edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Sanirim kenarlarindan akan kremayi gozyaslarina benzetmisler... Bana oyle geldi yani resmine bakinca.
YanıtlaSilçok güzel olmuş canım ye beni diye ağlıyor sanki:))
YanıtlaSilmutlu haftasonları hayırlı cumalar
Yiyen kisi agladigi icin....Ben nasil huplettim koca pastayi._- diye....(*.*)
YanıtlaSilBu arada iki Hande arasında dilek dilemeyi unutma Ebru...
YanıtlaSilHepinizin açıklaması da çok güzel olmuş, doğru söylüyorsunuz...
Teşekkür ederim...
pasta, çikolatalı gözyaşlarıyla ağlarken, ben, üzerindeki meyvelerle o şahane görüntüye bayıldım. çok çok güzel ellerine sağlık. lezzeti de mutlaka öyle güzeldir.
YanıtlaSilKeşke gelsen de beraber yiyebilsek, eski günlerdeki gibi...
Sil