Ana içeriğe atla

82. CENEVRE ULUSLARARASI OTOMOBİL FUARI


Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan Uluslararası Cenevre Otomobil  Fuarı 82. kez, 8 - 18 Mart tarihleri arasında açıldı ve bu pazar bitti. 180 yeni modelin dünya ve Avrupa prömiyeri gerçekleştirildi,  80 farklı ülkeden gelen 260 katılımcı ile yeni ürünler sergilendi, bunun  bir rekor olduğu söyleniyor. Dünyanın ve bir çok erkeğin ilgi odağı olan bir fuar. Sanırım sahibi olmasak da o arabaların arasında gezmek ve o parıltıları görmek  güzel. Büyük tutkunları  için tam bir göz ziyafeti.
29 Nisan-7 Mayıs 1905 de 1. İsviçre Ulusal araba ve bisiklet sergisi olarak açılmış ilk olarak.
Bu fuarda otomobil sektörünün en iyileri ve en son teknolojiler tanıtılıyor otomobil sevenlerine ve hayranlarına.
Toplamda 110 bin metrekare alanı kaplayan fuarı bu yıl 10 binin üzerinde basın mensubu ile 700 bini aşkın otomobilseverin ziyaret etmesi  öngörülen büyük bir fuar.
Bu yıl bu kadar ülke ve ünlü markanın  arasında bir Türk firmasının da olması beni gururlandırdı doğrusu. New York taksi ihalesine katılan Karsan, taksi konseptinin yürüyen ilk protipini ilk bu fuarda tanıttı. Karsan firmasına ait Concept V1 için; engelli erişimine uygun, rahat, çevreci, ikonik, düşük maliyetli gibi bir çok da özellik sıralanıyor. Ford Otosan tarafından Gölcük'te üretilen yeni Transit Tourneo, 7 kişilik Fiat Doblo ve İzmit'te üretilen Hyundai i20 de Cenevre'de boy gösterdi.
Fuarda açıklanan sonuçlara göre 23 ülkeden 59 otomotiv gazetecisi, Avrupa'nın ilk genişletilmiş menzilli elektrikli otomobilini, yılın en iyisi seçti. Volt ve Ampera, en yakın rakiplerine 49 puan fark atarak 330 puanla birinci oldu. Volt ve Ampera, genişletilmiş menzilli ilk elektrikli otomobiller olarak pazara girdi. 16 kWs'lik lityum iyon bataryası ile 150 hp güç üreten elektrikli motoru, hava, yol ve kullanım koşullarına göre 40-80 kilometre arası menzile sahip bulunuyor. Bu mesafe tamamen elektrik enerjisiyle alınırken, elektrik enerjisinin azaldığı noktada benzinli motor, jeneratör görevi görerek elektrikli motoru şarj ediyor. Menzil genişletici motor sayesinde menzil  500 kilometreye çıkıyor. Yılın En İyi Otomobili 2012 Ödülünü Volt ve Ampera kazandı.  Biraz fazla teknik oldu ama bu da fuara ait ufak bir bilgi.
Fuarın izlemeye gelenler çok fazla, sadece Cenevre`den değil bir çok farklı ülkeden insanlar bu tarihler arasında  fuarı görmeye geliyorlar. Bu günlerde şehir içindeki işlerimizi bu yüzden oluşan trafik yoğunluğunu hesaba katarak yapmak zorunda kalıyoruz. Uzun uzun oluşan kuyruklarda beklemek zorunda kalabilirsiniz bu günlerde. Park yerleri de ayrı bir sorun oluyor, çünkü bütün her yerde sadece bu fuar için park yerleri oluşturuluyor ve insanlar buralardan  otobüslerle fuar alanına taşınıyor. Anlayacağınız bütün Cenevre bu büyük organizasyon için seferber oluyor.
Bu arada kalabalık demeyip fuara giden ve benim için resimleri çeken sevgili eşime de çok teşekkür ederim...













Yorumlar

  1. Tanrım iyi ki haftasonunda gitmemişiz dedim resimlere bakınca... Kocacın kendi beğendiklerinin fotoğraflarını çekmiş herhalde. Alttan üçüncü sıradaki beyaz mat araba benim de dikkatimi çekmişti. İnci beyazı muhteşem bir boyası vardı. Bir sonraki arabamız böyle olsun dedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah...şöyle bir tur atarız güzel güzel...

      Sil
  2. vaouww diyorum ne güzel arabalar:) Bayıldım. Çok sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim, benim icin zevkti!
    HMYG

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa