Ana içeriğe atla

BU SENE KIŞ ÇOK SOĞUK GEÇİYOR


Türkiye`den kar manzaraları, yolları kapatan kar, buzda kayıp düşenler, çok soğuk geçen günler ve hatta bizim Ören`e bile kar yağmış olması... Türkiye`nin kış günlerini televizyondan ve gazete haberlerinden merakla takip edip, insanların şu soğuk kış günlerini sağ salim geçirmelerini dilerken kendimizin nasıl bir kış geçirdiğimizi farketmediğimizi anladım, ta ki balkonumuzdaki manzarayı görene kadar. Aslında bizim de yaşadığımız hatırı sayılır bir kış. Balkondan ard arda gelen patlama sesleri ile şaşkınlıkla gördüm ki maden suyu şişeleri buz tutmuş ve patlamış... Şaşkınlığım geçtikten sonra da balkonda bulunan yiyecek ve içecekleri içeri taşıdım tabii ki buz gibi havayı hissederek.
Soğuktan kavruluyoruz demek hiç de abartı olmaz. -13°, -15° lerin telaffuz edildiği günleri yaşıyoruz. Her yer buz, buz üstünde yürümeye alıştık. Dışarı çıkmanın cesaret istediği günler ama mecburuz, hayat devam ediyor, okullar devam ediyor... Geçen gün sıcak su torbasını kullanmak geldi aklıma ve küçük kızım okula onunla gitti, bir kaç günde onu kullandık dışarı çıkarken, fena da olmadı hani... Sürekli dışarıda çalışmak zorunda olanlar için Allah yardım etsin, soğuğa dayanma gücü versin.
Buraya geldiğimizden beri bu kadar soğuk ve uzun bir kış geçirmemiştik , Alp Dağları`nın ve Jura Dağları`nın çok yakınında olmamıza rağmen.
Bu kış günlerini anlatmaya kelimeler yetmediği için sizi resimlerle başbaşa bırakıyorum. İşte çok soğuk geçen bu kış günlerine bir de Alplerden soğuk esen kuvvetli rüzgarlar da eklenince ( bu rüzgarlara burada bise yani biz deniyor ) halimizin nasıl olduğunu görün...


























Yorumlar

  1. Merhaba Ören'e bile 8 yıl sonra yağdı kar demekki bu kış gerçekten çetin geçecek.. Allah yardımcımız olsun.. Bu buz tutan fotolar hangi şehire ait acaba?

    YanıtlaSil
  2. Anlatmak yetmez gormek lazim bu olsa gerek.....nasil yank kalip kalip buz inanilmaz ..dehsete dustum...pirrrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  3. Amann amann nasıl bir kış...Soğuğu hissettim resmen...Fotoğraftan bakması güzel kış mevsimine :))

    YanıtlaSil
  4. valla çok soğuk ben Mersin' de bile donuyorummm.

    YanıtlaSil
  5. fotğraflardan kışın çok çetin geçtiği belli .... yaşamı etkilediği kesin....burada da soğuk ve kar var ... ama artık ısınsın yaaaa.....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa