16 Ocak 2012

DOMATES ÇORBASI





Aslında bu çorbayı yazın yapmak daha mantıklı, çünkü mevsiminde yetişmiş domatesler ile daha sağlıklı bir lezzet elde etmiş oluruz. Ama konserve domatesler ve salça ile de bu çorba yapılabilir. Böylece bizim için yararlı bir besin maddesinden kendimizi  mahrum etmemiş oluruz.

MALZEMELER

7-8 tane rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı salça ( isteğinize göre arttırabilirsiniz )

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı su ( çorbanın kıvamını ayarlamak için miktarı artabilir )

Rendelenmiş kaşar

Tuz, karabiber


Zeytinyağı ile beraber unu hafifce kavurun,  yakmadan. Sonra rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 2 su bardağı su ilavesi ile kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Eğer biraz taneli çorbaları seviyorsanız blendırdan geçirmenize gerek yok. 

Salçasını ve tuzunu ilave edin ve çorba istediğiniz koyuluğa gelene kadar su ekleyerek karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika daha pişirdikten sonra kaşar peyniri ve karabiber ile servis yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN



5 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım harıka olmus ben maydonozlu da cok sevıyorum

    YanıtlaSil
  2. Domates çorbasına bayılırımm:))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık,domates çorbasını pek severim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok nefis görünüyor....ben kremalısını da severim.....

    YanıtlaSil
  5. mmmmmmmmmm domates corbasiiiiii en sevdigim corbalardan biriiiiiii bir de peynir ohohohohooh :)))



    ebouschunnnnnnn <3

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...