Ana içeriğe atla

KREM ŞANTİLİ UN KURABİYESİ

Evet krem şanti ile yapılmış un kurabiyesi. Bu tarifi o kadar çok gördüm ki, her seferinde de ben de yapmalıyım dedim ama ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Sonunda yapmaya karar verdim, yine de acaba un kurabiyesi tadını yakalayabilir miyim diye de düşündüm açıkcası. Ve sonuç bence süper oldu,  eh evde yapılmış un kurabiyesi  bu kadar olur, tarifi yazanlara çok teşekkürler... Denemediyseniz lütfen deneyin, pişman olmayacaksınız.
MALZEMELER
1 paket krem şanti
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri ( sadece üstü için )
Malzemeler bu kadar. Krem şanti ile sıvı yağı mikser ile karışana kadar çırpın, sonra da unu yavaş yavaş karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Yuvarlak şekiller verin. Şekil vermek biraz zor olabilir, çünkü biraz dağılma riski var ama sonunda oluyor. 180 derecelik fırında beyaz olacak şekilde yaklaşık 20-25 dakika pişirin ve fırından çıkarıp biraz soğuttuktan sonra pudra şekerine batırıp servis tabağına yerleştirebilirsiniz. İçinde katı yağ bulunmaması da beni  mutlu eden bir özellik. Ayrıca iyi muhafaza ederseniz,  çok uzun bir süre bozulmadan  kalıyor.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. çok güzel ve pratik bir tarif! Bir o kadar da leziz görünüyor! En kisa zamanda deneyecegim.

    YanıtlaSil
  2. Ben kurabiyeleri koyduğun tabağa bayıldım!

    YanıtlaSil
  3. Ben yokken neden yapiyorsun. Bi de nisbet yapar gibi bloga koymussun! Gelince de istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ben döndüm :-)
    Ve de dondugumde kurabiyelerimi hazir buldum. Benimki de is, sanki HMG'i kurabiye yapmakla korkutacagiz. "Yapmaktan korksak blog acmazdik" dedigini duyar gibiyim...)
    TESEKKUR EDERIM!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa