02 Aralık 2011

FIRINDA MAKARNA



Kıymalısı, bol sebzelisi, domateslisi, peynirlisi  ya da sadece sade...her haliyle hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir tat makarna, o kadar çok çeşidi var ki...Çocukların  çok seviyor olması da ayrı bir güzel. Tabii ayarını kaçırmamak lazım her zaman olduğu gibi. Bu tarif aslında çok basit bir tarif ama bizim evde çok seviliyor. Eğer o gün fırında makarna varsa neredeyse başka bir şey  yenmiyor, yani doyurucu da aynı zamanda anlayacağınız.

MALZEMELER

3 su bardağı makarna

1 su bardağı süt

¼ su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

3 tane yumurta

Tuz

Malzemeler bu kadar işte. Önce makarnayı haşlıyorsunuz. Ben bu sefer burgu makarna kullandım. Suyunu süzüyorsunuz. Başka bir kapta yumurtaları çırptıktan sonra süt ve kaşar peyniri ve tuz  ilavesi yapıp karıştırıyorsunuz. Peynirin 1 bardağını ilave etmeyin ama bir kenara ayırın. Sonra bu karışıma haşlanmış makarnaları da ilave edip güzelce karıştırın ve derince bir fırın kabına dökün. Bir kenara ayırmış olduğunuz 1 bardak kaşar peynirini de üstüne yayın. 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Ilık ılık da servis yapın.



AFİYET OLSUN



2 yorum:

  1. O gorunenin yarisini ben bitirdim... Mmmmm olsa da yesek... Ozlemisim ev yemeklerini...

    YanıtlaSil
  2. Fırında makarnaya bayılırım çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    Çeşnici Handan/Alternatif Mutfak

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...