½ çay bardağı pirinç
1 dolu yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
Sıvıyağ ( isterseniz tereyağ da olabilir )
Salça, nane, tuz
Pirinçleri yumuşayıncaya kadar bir miktar suda haşladıktan sonra üstüne yaklaşık 5 bardak kadar su ilave ederek kaynatmaya devam edin. Başka bir kapta un, yoğurt ve yumurtanın sarısını hiç topak kalmayıncaya kadar iyice çırpın ve kaynamakta olan pirinçlerinize ilave edin ama karıştırmaya da devam edin, kaynamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip çorbanızı kendi halinde pişmeye bırakabilirsiniz. Çorbanızı koyu isterseniz biraz fazla kaynatabilirsiniz ya da daha sulu isterseniz biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz. Ocaktan indirmeden tuz ve nane ilavesi ile çorbanız hazır hale geldi bile. Eğer, ayrı bir tavada yağ ve salçayı hafifce kavurduktan sonra çorbanızın üstüne ilave ederseniz farklı bir lezzet de elde etmiş olursunuz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder