17 Ekim 2011

YOĞURT ÇORBASI






MALZEMELER

½ çay bardağı pirinç

1 dolu yemek kaşığı un

1 yumurtanın sarısı

1 su bardağı yoğurt

5 su bardağı su

Sıvıyağ ( isterseniz tereyağ da olabilir )

Salça, nane, tuz

Pirinçleri yumuşayıncaya kadar bir miktar suda haşladıktan sonra üstüne yaklaşık 5 bardak kadar su ilave ederek kaynatmaya devam edin. Başka bir kapta un, yoğurt ve yumurtanın sarısını hiç topak kalmayıncaya kadar iyice çırpın ve kaynamakta olan pirinçlerinize ilave edin ama karıştırmaya da devam edin, kaynamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip çorbanızı kendi halinde pişmeye bırakabilirsiniz. Çorbanızı  koyu isterseniz biraz fazla kaynatabilirsiniz ya da daha sulu isterseniz biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz. Ocaktan indirmeden tuz ve nane ilavesi ile çorbanız hazır hale geldi bile. Eğer, ayrı bir tavada yağ ve salçayı hafifce kavurduktan sonra çorbanızın üstüne ilave ederseniz farklı  bir lezzet de elde etmiş olursunuz.


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...