Ana içeriğe atla

SICACIK VE YUMUŞACIK POĞAÇA

Herhangi bir yerde fırından yeni çıkmış poğaçalar görsem aklıma hemen yolculuk gelir. Çocukluğumdan  beri yolculuğa çıkarken hazırlanan yolluk çantasının içinde mutlaka poğaça olurdu. Bazen yolculuğun eziyetine dayanamayıp ezildikleri olurdu ama yemesi her zaman zevk verirdi. Sebebi bu olsa gerek ne zaman poğaça yapsam ya da ne zaman bir yolculuk olsa bu ikili aklıma gelir. Eh hafta sonu da evde bir yolcu olunca gereği yapıldı ve istek üzerine fırından çıktı bu poğaçalar... Yetmedi bir tepsi daha yapıldı...
MALZEMELER
150 g tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne sürülecek )
3 yemek kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir miktar tuz
İÇ MALZEMESİ
İstediğiniz bir peynir türü ( lor, kaşar, beyaz peynir, mozarella...)
Bol maydanoz
Tuz, karabiber
İç malzemesini  hazırlayıp bir kenara bıraktıktan sonra, derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz. Ama unu ilave ederken hepsini birden değil yavaş yavaş ilave edin, çok sert bir hamur olmasın, yumuşak olsun,  un fazla gelebilir, yani  aldığı kadar un denir ya işte öyle... Hemen şekil verip iç malzemeyi de ilave edince üstüne yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.


AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Kokusu buraya kadar geldi.. handenin yemegi senin buaca koptum.hakani bekliyoruz aksam yemegi icin ....ayyyyyyyy napsak baslasakmi ......

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa